Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕ Αναγνωρίζονται και από την ΕΚΤ η θετική πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- το συμπέρασμα από τη συζήτηση μεταξύ των τριών είναι η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών που οδηγούν στην εκτίμηση ότι θα αρχίσουν να αναγνωρίζονται και από τις αγορές το επόμενο διάστημα.

Επίσης, στα συμπεράσματα της συζήτησης περιλαμβάνεται η διαπίστωση πως το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται αργά αλλά σταθερά από το ιταλικό και οι όποιες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα οφείλονται σε εξωγενή αίτια και όχι στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!