Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή των βιοτεχνών στον υπουργό Οικονομικών για το ενδεχόμενο μείωσης ή και μηδενισμού των συναλλαγών με μετρητά

Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο μείωσης έως και μηδενισμού του ορίου συναλλαγών με μετρητά μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και των καταναλωτών, "με άλλοθι τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της λαθραίας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών", απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στην επιστολή, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, επισημαίνει ότι αυτή εστάλη με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και προσθέτει ότι αν το μέτρο αυτό ισχύσει όντως θα είναι "αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί το ΒΕΘ. Ο βιοτεχνικός κόσμος διαφωνεί κάθετα στη μείωση του ορίου εξόφλησης παραστατικών με μετρητά κάτω των 500 ευρώ".

'Οπως διευκρινίζει στην επιστολή του το ΒΕΘ, η φοροδιαφυγή μπορεί να ελεγχθεί "με τη βελτίωση των επιδόσεων του ελεγκτικού μηχανισμού, τη βελτίωση της σχέσης φορολογουμένων και φορολογούσης αρχής, τη θέσπιση κινήτρων για όλους τους φορολογούμενους, με τη συνεργασία κράτους και φορέων επαγγελματιών και παραγωγών και με μια σειρά άλλων τρόπων, που, δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται στη χώρα μας".

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!