Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΑ Αίτημα για ολιγοήμερη παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αθήνα 19 Ιουλίου 2018 
 
Αρ.πρωτ.1738  
 
Προς την  Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου,  
Κοινοποίηση: 
1)  Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή  
2)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3)  Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε 
4)  Ο.Ε.Ε
5)  ΕΕΑ
 
Θέμα: Ολιγοήμερη παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων 
 
Αγαπητή κα Υπουργέ, 
 
Καθώς απομένουν 7 ημέρες μέχρι να  πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (μέχρι σήμερα  έχουν  υποβληθεί περισσότερες από 5 εκατ. δηλώσεις), παραμένουν τα συγκεκριμένα προβλήματα που δημιουργούν  καθυστέρηση στις δηλώσεις των ατομικών επιχειρήσεων και των προσωπικών εταιρειών εξ αιτίας του μη συμβατού με τις διατάξεις της πολ. 1113/2015, εγκύκλιο (για την έκπτωση ή μη των δαπανών των επιχειρήσεων), περιεχομένου των βεβαιώσεων με τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του φορολογικού έτους 2017.  
 
Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και με τις βεβαιώσεις του ΓΛΚ για τους  συνταξιούχους, αλλά και τις αποδοχές ασθενείας που έστειλε καθυστερημένα ο ΕΦΚΑ. 
 
Εν όψει αυτών θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί επαρκής αναγκαίος χρόνος παράτασης, ο οποίος θα αποσυμπιέσει το taxis και θα δώσει τη δυνατότητα στους λογιστές-φοροτεχνικούς να υποβάλλουν τις τελευταίες δηλώσεις, παράλληλα με το επιβαρημένο για τις τρέχουσες υποχρεώσεις επιχειρήσεων πρόγραμμα,  χωρίς το άγχος των προστίμων που καραδοκούν και φυσικά δεν θα επιφέρει κάποια αρνητική συνέπεια στα δημόσια έσοδα.                   
 
Κα Υπουργέ, 
 
Ο κλάδος μας έχει κεφαλαιοποιήσει την πάγια θέση σας, επέκταση και έκφραση της οποίας διαφαίνεται μια ολοένα αποτελεσματική συλλογική συνεργασία, που εγκαινιάσθηκε αμφίδρομα με σας, με τις υπηρεσίες σας και με την ΑΑΔΕ.  
 
Στον αντίποδα αυτής της εδραιωμένης πρακτικής, πιστεύουμε  ότι το Υπουργείο Οικονομικών, θα σταθμίσει τις δυσκολίες και θα δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, έτσι ώστε να υποβληθούν ομαλά όλες οι εναπομείνασες φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες, αλλά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους λογιστές, οι οποίοι δέχονται τη πίεση των πολιτών ώστε να είναι συνεπείς ως προς τις προθεσμίες.  
 
Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Χρειάζεται όμως και η θέληση από την πλευρά του Υπ. Οικονομικών (και αυτή δεν την στερείται η κα Κατερίνα Παπανάτσιου ) για να πράξει το αυτονόητο, αλλά και αυτό που προστάζουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης, ικανοποιώντας το αίτημά μας  
 
Για το Δ.Σ. 
 
Ο Πρόεδρος Δημήτριος  Τσαμόπουλος 
 
Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κούβαρης 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!