Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ Αύξηση 1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος

Αύξηση 1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών σημείωσε άνοδο 0,3%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1% τον Μάιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2017, έναντι αύξησης 6,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

  • Κατά 6,8% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.
  • Κατά 0,3% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η άνοδος στην παραγωγή ποτών (8,3%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (31,1%) και επίπλων (14,1%).
  • Κατά 2,7% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση κατά 1,1% του δείκτη παροχής νερού.

Ο μέσος γενικός δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2018 παρουσίασε αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2017.

Ενώ ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Μάιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την έρευνα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!