Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΔΣΑ Φορολογικός Οδηγός 2018 για δικηγόρους

Ο παρών Φορολογικός Οδηγός, που για μια ακόμη χρονιά εκδίδεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, έχει διττό στόχο: αφενός να καταστήσει άμεσα προσβάσιμη την αναγκαία πληροφορία, που είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο Δικηγόρος, προκειμένου να διαχειρισθεί τις φορολογικές πτυχές της επαγγελματικής καθημερινότητός του, ήτοι τις βασικές υποχρεώσεις του και τους θεμελιώδεις κανόνες, που διέπουν τη φορολογική διάσταση της επαγγελματικής δραστηριότητός του, και αφετέρου να τον βοηθήσει πρακτικά στην υποβολή της ετησίας δηλώσεως φόρου εισοδήματος, αναφορικά με τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2017, στην πιο απαιτητική έκφανση αυτής, που αφορά στη συμπλήρωση του Εντύπου Ε3, το οποίο χαρακτηρίζεται από πλήθος αλλαγών και καινοτομιών, που μεταβάλλουν ριζικά τη μορφή του.

Τη δομή αυτή ακολουθεί και η διάρθρωση του παρόντος Οδηγού, ήτοι στο πρώτο μέρος του αναπτύσσονται τα βασικά ζητήματα όλων των πεδίων της φορολογίας, που συνδέονται με την άσκηση της δικηγορικής δραστηριότητος, και το δεύτερο τμήμα αυτού περιέχει τις πρακτικές οδηγίες συμπληρώσεως του Εντύπου Ε3.

Την επιμέλεια, δε, των προαναφερθεισών πρακτικών οδηγιών συμπληρώσεως του Εντύπου Ε3 είχε η κ. Τίνα Καστραβέλη, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών,  διαχρονικός αρωγός του Δ.Σ.Α. στην επίλυση των φορολογικών ζητημάτων του, στην οποία, για τον λόγο αυτό, τόσο ο Δ.Σ.Α. όσο και εγώ προσωπικώς, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες.

Ευελπιστούμε, δε, αμφότεροι ότι ο παρών Οδηγός θα αποτελέσει ένα χρηστικό βοήθημα για τον Συνάδελφο, διευκολύνοντάς τον στην αντιμετώπιση της πολυδαίδαλης φορολογικής πραγματικότητος.

Επιμέλεια: Ευστάθιος Κ. Μπακάλης, Δικηγόρος, D.E.A., Μ.Δ.Ε., Φορολογικός Σύμβουλος Δ.Σ.Α. και Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Συνεργασία: Τίνα Καστραβέλη, πρώην στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών

Συνημμένα: ΔΣΑ - Φορολογικός Οδηγός 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!