Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

OEE Αίτημα για λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων στο TAXIS μέχρι 27 Ιουλίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ. 213 2141810, fax: 210 5227300 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2018 

Αρ.πρωτ. Φ/1/4998 

Προς: 
- Υπουργό Οικονομικών 
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 
- Υφυπουργό Οικονομικών 
κ. Κατερίνα Παπανάτσιου 
-Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
κ. Γεώργιο Πιτσιλή 

Θέμα: Αίτημα του ΟΕΕ για λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων στο TAXIS μέχρι 27 Ιουλίου 2018

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του για την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, όπως ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διαπιστώνει τη μη εφαρμογή τους και για το φορολογικό έτος 2017. Παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω χρονοδιαγράμματα προσδιορίζονται με ακρίβεια και σαφήνεια από νόμους, η εφαρμογή τους στην πράξη απέχει, δυστυχώς, από τις ισχύουσες διατάξεις. 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISNET για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018,  ενεργοποιώντας την σχετική διαδικασία. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου 2018. 

Σημειώνουμε ότι η εφαρμογή του TAXISNET για την υποβολή των δηλώσεων άνοιξε και λειτουργεί με συνεχή προβλήματα σχετικά με τη συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε3, την προσυμπλήρωση με λανθασμένα στοιχεία των βεβαιώσεων αποδοχών, τις τεχνικές δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταχώρηση των δηλώσεων, με αποτέλεσμα οι λογιστές – φοροτεχνικοί να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις των πελατών τους. 

Προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων προς όφελος των φορολογουμένων και των λογιστών – φοροτεχνικών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) κρίνει αναγκαία και επιβεβλημένη, λόγω των συνεπειών της καθυστέρησης των προβλεπόμενων φορολογικών διαδικασιών, την λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων στο TAXIS, μέχρι 27 Ιουλίου 2018. 

 Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ  Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!