Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περαιτέρω απλοποίηση της γραφειοκρατίας για την ίδρυση και λειτουργία μεταποιητικών επιχειρήσεων

Στην περαίτερω απλοποίηση των διαδικασίων αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, με τους επικεφαλής των θεσμών. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ήδη το υπουργείο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων, μέσα απο διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Επίσης, σημειώθηκε ότι οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί αποτελούν προϊόν διαλόγου, εκτός από τους παραγωγικούς φορείς, και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε, ακόμη ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν αλλαγές και για τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται οχλούσες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) για την αναμόρφωση του πλαισίου. Θα διερευνηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτή η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί περίπου σε μία διετία, καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!