Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Νομών Αττικής και Κυκλάδων Διεκδίκηση ισότητας στην αναγνώριση ετών συνταξιοδότησης στους Δημοσίους Υπαλλήλους

Αθήνα, 10/5/2018
Αρ.Πρωτ.: 127

Προς: Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ.
Κοιν/ση: ΑΔΕΔΥ

Θέμα: «Διεκδίκηση ισότητας στην αναγνώριση ετών συνταξιοδότησης στους Δημοσίους Υπαλλήλους»

Παρόλο που με την δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εξαγγέλθηκε ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και των συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους, ο σχετικός Νόμος 4387/2016 παγίωσε μία δυσμενή διαφοροποίηση εις βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ενώ λοιπόν σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο, πλην του Δημοσίου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να αναγνωρίσουν, εάν το επιθυμούν, τον χρόνο ανεργίας που μεσολαβεί μεταξύ δύο ασφαλιστικών περιόδων ως συντάξιμο χρόνο, κάτι αντίστοιχο δεν προβλέπεται για όσους εργάζονται στο Δημόσιο.

Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ που μένει άνεργος και μετά από ένα διάστημα ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει το μεσοδιάστημα ως ασφαλιστικό χρόνο, καταβάλλοντας τις προβλεπόμενες εισφορές. Αντίθετα, αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συνεχίσει τον εργασιακό του βίο, μετά το ΤΕΒΕ στο Δημόσιο, δεν του παρέχεται η δυνατότητα να αναγνωρίσει συνταξιοδοτικά το επίμαχο μεσοδιάστημα.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται δυσμενώς το καθεστώς συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού Δημοσίων υπαλλήλων και απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων για την αντιμετώπιση αυτής της κατάφορης αδικίας, με την άμεση κατάθεση σχετικής Νομοθετικής Ρύθμισης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 
Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης

Ο Γεν.Γραμματέας
Δημήτριος Μέρκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!