Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΤΕΕ Ικανοποίηση του για την απόφαση του ΣτΕ να διεξαγάγει πρότυπη δίκη σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των αναδρομικών εισφορών του ΕΦΚΑ για τους μηχανικούς

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να προχωρήσει σε διεξαγωγή πρότυπης δίκης για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των αναδρομικών εισφορών του ΕΦΚΑ για τους μηχανικούς, εξέφρασε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.

Συγκεκριμένα ο κ. Στασινός σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ λέγοντας σχετικά: «Προσφεύγουμε συστηματικά στην ελληνική Δικαιοσύνη για να ακυρώσουμε τις παράλογες και παράνομες ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει το κράτος στους Έλληνες επιστήμονες και ιδίως στους Διπλωματούχους Μηχανικούς. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ως τελευταίο αποκούμπι όσων πλήττονται από την κρατική αυθαιρεσία. Μετά την υπό εξέλιξη δίκη στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα τόσο της ένταξής μας στον ΕΦΚΑ όσο και για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που μας έχουν επιβληθεί, την οποία αναμένουμε, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να κρίνει σε πρότυπη δίκη το κατά πόσον είναι συνταγματικές και δίκαιες οι αναδρομικές εισφορές που ο ΕΦΚΑ έχει επιβάλλει στους Έλληνες μηχανικούς για προηγούμενα έτη. Κάνουμε συστηματική δουλειά στην τεκμηρίωση των ισχυρισμών μας και σε κάθε νομικό μας βήμα ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της Πολιτείας για το ασφαλιστικό. Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά μας και αρχές του δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!