Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΚΕΕ Συνάντηση προέδρου με τον επίτροπο Γ. Χαν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον κ. Γιοχάνες Χαν, Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο περιθώριο της τακτικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλες. 

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. Χαν ότι η Ελλάδα διαδραματίζει αυτή τη στιγμή σταθεροποιητικό ρόλο στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή πορεία των υποψήφιων προς ένταξη χωρών στην ΕΕ. Τόνισε, ωστόσο, στον Επίτροπο ότι οι χώρες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ΕΕ θα πρέπει να εκπληρούν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως ακριβώς αυτές έχουν τεθεί και από τις επίσημες ελληνικές αρχές, ώστε να προάγεται τόσο το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας. 

Ο κ. Μίχαλος ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Χαν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην οικονομία της χώρας και του επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις για την αναβάθμιση της μείζονος περιοχής της νοτιανατολικής Ευρώπης και των υπό ένταξη χωρών. 
Στο πλαίσιο αυτό, έγινε διευρυμένη συζήτηση για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους συγκεκριμένους σκοπούς, με τον κ. Μίχαλο να επισημαίνει στον κ. Χαν ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα αποτελέσουν αρωγό προς αυτή την κατεύθυνση. 

Τέλος, ο κ. Μίχαλος αναφερόμενος στην Ελλάδα ζήτησε τη συμβολή του κ. Χαν στη διαμόρφωση κινήτρων προκειμένου να αναστραφεί το φαινόμενο του brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!