Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΚΤ Δύο μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι για τη θέση του αντιπροέδρου

Δύο υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup. Ο Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε σήμερα πως η Ιρλανδία έχει προτείνει τον διοικητή της κεντρικής της τράπεζας Φίλιπ Λέιν (Philip Lane), και η Ισπανία τον υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της χώρας Λουίς Ντε Γκίντος (Luis de Guindos).

«Είναι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και χαιρετίζω την πρωτοβουλία και των δύο χωρών να δημοσιοποιήσουν τις υποψηφιότητές τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως προσβλέπει στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Eurogroup στις 19 Φεβρουαρίου, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για μια επίσημη σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επιλογής θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις διατάξεις της Συνθήκης και θα διεξαχθεί με ανοικτό και διαφανή τρόπο βάσει των υποψηφίων που προτείνουν τα κράτη-μέλη. Αυτό θα περιλαμβάνει, συμπλήρωσε, γνωμοδοτήσεις τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!