Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Εφαρμογή του ηλεκτρονικού παράβολου και στους δήμους

Αμεσότερη γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών στους δήμους με την καθολική εφαρμογή σ΄αυτούς του e-παράβολου, το οποίο θα συμβάλει και στη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταβάλουν ηλεκτρονικά τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αγορά ενός παράβολου. Με την ταυτότητα πληρωμής που θα λαμβάνουν θα μεταβαίνουν στον δήμο και τις υπηρεσίες του.

Ήδη οι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-παράβολο» μπορούν και εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, για την εφαρμογή του e-παράβολου στους δήμους ήταν καθοριστική η συμβολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά. «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης αυτό είναι προς όφελος των πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και το αποδεικνύει συνεχώς και στην πράξη» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!