Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Αρνητικό το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων του 2017

Τη θέση του ότι όσο παραμένει αρνητικό το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών των επιχειρήσεων, τόσο θα συνεχίζεται η κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, διατυπώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζοιρπίδης, σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του γενικού εμπορικού μητρώου του ΕΕΘ, στη διάρκεια του 2017 ιδρύθηκαν 2.408 επιχειρήσεις ενώ διαγράφηκαν 2.590. Οι περισσότερες εγγραφές και διαγραφές αφορούν τις ατομικές επιχειρήσεις (1.513 εγγραφές και 2.128 διαγραφές, ακολουθούν οι ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας (301 εγγραφές έναντι 50 διαγραφών) και οι ομόρρυθμες εταιρείες (287 εγγραφές και 265 διαγραφές). Το ΕΕΘ υπενθυμίζει ότι στη διάρκεια του 2016 είχαν καταγραφεί 2.417 εγγραφές και 2.896 διαγραφές.

«Δυστυχώς, το ισοζύγιο είναι αρνητικό από τον Μάρτιο του 2010, κάτι που δείχνει το μέγεθος της κρίσης που περνά ο κλάδος μας. Είναι εξαιρετικά μεγάλο το χρονικό διάστημα της κρίσης» υπογραμμίζει ο κ. Ζορπίδης προσθέτοντας: «Υπερφορολόγηση και λιτότητα, οδήγησαν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε δεινή κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!