Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

Βουλή Κατατέθηκε η τροπολογία για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στους οίκους ευγηρίας

Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο "Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις" η τροπολογία για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην παροχή υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας, εφόσον δεν απαλλάσσονται με τις διατάξεις της περίπτ. θ'της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα Φ.Π.Α. . Πρόκειται για οίκους ευγηρίας Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής στέγασης και φιλοξενίας υπερηλίκων και ηλικιωμένων.

Ακολουθούν η αιτιολογική έκθεση και η προτεινόμενη διάταξη

Αιτιολογική έκθεση

Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παρ. 2 ορίζεται η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή 13% στην παροχή υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας, εφόσον δεν απαλλάσσονται με τις διατάξεις της περίπτ. θ'της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα Φ.Π.Α., δηλαδή πρόκειται για οίκους ευγηρίας Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής στέγασης και φιλοξενίας υπερηλίκων και ηλικιωμένων. Η προτεινόμενη διάταξη έχει ως στόχο την ενίσχυση ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και ευαισθησία στα πλαίσια της φορολογικής δικαιοσύνης.

Προτεινόμενη διάταξη 

Άρθρο ...

Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Φ.Π.Α.

2.    Στο κεφάλαιο Β' «Υπηρεσίες» του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., όπως ισχύει, προστίθεται νέα περίπτωση 5 ως εξής:

«5. Η παροχή υπηρεσιών από οίκους ευγηρίας που ενεργείται στα πλαίσια κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της περίπτ. θ' της παρ. 1 του άρθρου 22.»

Διαβάστε την τροπολογία όπως κατατέθηκε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!