Υπουργείο Οικονομικών

Βουλή Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις της αγοράς των τυχερών παιγνίων. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη μείωση του συντελεστή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ρυθμίζεται η αγορά των τυχερών παιγνίων στη χώρα.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν και οι τροπολογίες για το καζίνο της Πάρνηθας, για τη μείωση του ειδικού συντελεστή φόρου από το 20% στο 5% επί της διαφήμισης στους τηλεοπτικούς σταθμούς, για την εξομάλυνση των συντάξεων χηρείας και την προσωρινή σύνταξη για δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, καθώς και για την παράταση της προθεσμίας εθελούσιας δήλωσης εισοδημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατίθεται ακολούθως η σχετική τροπολογία

Αιτιολογική έκθεση

Ενόφει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το οκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1.4.2018, του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α' 65) σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) yia τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηνηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράφει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Τροπολογία - Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο:

«Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων»

Άρθρο...

Τροποποίηση άρθρου πέμπτου ν. 3845/2010

Μετά το δεύτερο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α' 65) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

« Για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ή έχουν υπογράφει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και γι' αυτά της E.P.T. Α.Ε., ο συντελεστής του φόρου αυτού ορίζεται, από 1.4.2018, σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!