Υπουργείο Οικονομικών

ΣΔΟΕ Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παράνομων ποτών και αναβολικών ουσιών

ΣΔΟΕ: Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παράνομων ποτών και αναβολικών ουσιών

Η είσοδος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Αθήνα, Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της υγείας των καταναλωτών,  κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παράνομων ποτών και αναβολικών ουσιών.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ,  σε έλεγχο  που διενήργησαν  την   15η Οκτωβρίου 2017  σε γνωστό μπαρ στο Γκάζι,  εντόπισαν και κατέσχεσαν,  στους χώρους της επιχείρησης και σε διαμέρισμα που εκμισθώνονταν από την ίδια επιχείρηση στο ίδιο κτίριο :

  • 570 σκευάσματα διαφόρων φαρμάκων, κυρίως αναβολικών και άλλων σχετιζόμενων  με την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας,  εκτιμώμενης αξίας άνω των 35.000€,
  • 30 τεμάχια (αμπούλες, κάψουλες και χάπια) χύμα, χωρίς ενδείξεις,
  • 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών γνωστών σημάτων,
  • ποσότητα αλκοολούχου ποτού αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, συσκευασμένο σε δοχεία 5 λίτρων χωρίς σήμανση, το οποίο προορίζονταν για επαναγέμιση των κενών φιαλών με σήματα γνωστών εταιρειών, και
  • 420 πώματα – καπάκια με ενδείξεις γνωστών σημάτων, τα οποία τοποθετούνταν στις ξαναγεμισμένες φιάλες, προκειμένου να μοιάζουν ανέπαφες.

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία  του αυτοφώρου, τέσσερα(4) άτομα (Ελληνικής και Αλβανικής υπηκοότητας), τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3).

Οι υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζουν,  με αμείωτους ρυθμούς,  τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!