Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ Σε 3 ακραίες υποθέσεις ελέγχου μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης οφείλεται η αύξηση του ληξιπρόθεσμου χρέους προς το δημόσιο

Αύξηση της εισπραξιμότητας του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους προς το δημόσιο (οφειλών που δημιουργήθηκαν από 1.1.2017) σημειώθηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Παράλληλα από τα 1,4 δισ. ευρώ αύξησης του συνόλου των νέων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών τον Ιούλιο τα 746 εκατ ευρώ προέρχονται σε 3 ακραίες υποθέσεις ελεγχόμενων επιχειρήσεων μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης.

Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον μήνα Ιούλιο..

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ διευκρινίζονται τα εξής:

«Όπως προκύπτει από το σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε σήμερα, οι φορολογικές υποχρεώσεις, που δεν καταβλήθηκαν εμπροθέσμως, ανέρχονται στο ποσό των 1,441 δισ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε 3 ακραίες υποθέσεις ελέγχου μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης, με βεβαίωση 746 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό νέο φορολογικό ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε κατά 695 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στατιστικά, οι εν λόγω υποθέσεις αποτελούν ακραίες τιμές και δεν αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη πορεία του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, το οποίο αυξάνεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις ακραίες τιμές, η εισπραξιμότητα του νέου φορολογικού ληξιπρόθεσμου χρέους βελτιώθηκε, καθώς αυξήθηκε στο 16,4% από 15,8% τον Ιούλιο του 2016.

Η αύξηση του συνολικού νέου ληξιπρόθεσμου χρέους κατά επιπλέον 567 εκατομ. ευρώ οφείλεται σε μη φορολογικές κατηγορίες εσόδων, όπως δάνεια, λοιπές εισφορές, μη φορολογικά πρόστιμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!