Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Πληροφοριακών Συστημάτων και της ΕΤΕΑΝ

Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή αναμένεται να έχει δύο πολύ θετικά αποτελέσματα, τα οποία αποτελούσαν πάγια αιτήματα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που συναλλάσσονται με το ΕΤΕΑΝ, δηλαδή τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους παροχής των προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ τόσο προς τις επιχειρήσεις, όσο και προς τα φυσικά πρόσωπα.

«Οι στόχοι αυτοί», σημειώνεται, «επιτυγχάνονται με τη σύνδεση με έναν πολύ θετικό και παραγωγικό τρόπο των επιχειρήσεων με τα οικονομικά τους στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιούνται όχι για φορολογικούς σκοπούς, αλλά αντιθέτως για την ένταξη τους σε προγράμματα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και δράσεις χρηματοδοτήσεων» και προστίθεται πως «η συνεργασία αυτή θα επιφέρει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, αφού η αυτοματοποίηση της επικοινωνίας των Πληροφοριακών Συστημάτων θα έχει ως συνέπεια τη μείωση/εξοικονόμηση του χρόνου που καταναλώνεται σε ανταλλαγή εγγράφων, μαγνητικών μέσων και μηνυμάτων. Η μείωση του χρόνου και του κόστους επιβεβαίωσης και διασταύρωσης των οικονομικών στοιχείων, αλλά και της βελτίωσης της ποιότητας τους, αναμένεται, εκτός από οικονομικό όφελος, να οδηγήσει και σε αύξηση του πλήθους αιτήσεων, που αφορούν στη συμμετοχή επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!