Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Επιστολή προέδρου για τα POS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12-14, 
Τ.Κ.10563, Αθήνα, 
Τηλ. 213 2141810, 
fax 210 5227300

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017 
Αρ. Πρωτ.: Φ/1/ 5390

Προς

-Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στην υπ' αρ. 45231/2017 ΚΥΑ (1445/Β/27-4-2017) έχουν καθορισθεί οι κωδικοί δραστηριότητας των επαγγελμάτων, που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν τερματικά POS. Στους κωδικούς αυτούς περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των ελευθέρων επαγγελματιών. Στη σημερινή πραγματικότητα, μεγάλο μέρος των ελευθέρων επαγγελματιών εργάζονται αποκλειστικά σε εταιρείες, οι οποίες λόγω των φορολογικών διατάξεων καταθέτουν την αμοιβή τους υποχρεωτικά και αποκλειστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ υποχρεούνται και αυτοί στην εγκατάσταση POS, που όμως δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουν.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει την άποψη ότι για τις παραπάνω περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιών, που αποδεδειγμένα και αποκλειστικά παρέχουν υπηρεσίες σε εταιρείες και η αμοιβή τους κατατίθεται υποχρεωτικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θα πρέπει να προβλεφθεί εξαίρεση από την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα.

Για την αντιμετώπιση του προαναφερθένος προβλήματος, το οποίο σημειωτέον μας ανέφεραν πολλά μέλη μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να αποσαφηνιστεί η υποχρεωτικότητα ή μη της κατοχής POS, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!