Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Προς τη σωστή κατεύθυνση το ενδεχόμενο αύξησης του μηνιαίου ορίου αναλήψεων ως και 2.000 ευρώ το μήνα

Τη θέση του, ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση το ενδεχόμενο αύξησης του μηνιαίου ορίου αναλήψεων ως και 2.000 ευρώ μία φορά το μήνα που εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να εξεταστεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως, ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει, ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών συναλλαγές νομικών προσώπων, ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ/έκαστη, ανά πελάτη και ημέρα, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης σε κατάστημα τράπεζας των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών.

Αναφερόμενος στα capital controls, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι η η έλλειψη ρευστότητας στα δύο χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την ανακοπή των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που είχαν διαφανεί.

«Η οικονομία έχει τραβήξει χειρόφρενο και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που στις 28 Ιουνίου, συμπληρώνουν δύο χρόνια, κάθε άλλο παρά βοηθούν. Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να μετρούν πληγές και απώλειες της αποφράδας εκείνης μέρας. Στο διάστημα των δύο ετών ‘παγιδεύτηκαν’ κεφάλαια, έκλεισαν επιχειρήσεις, ανάπτυξη και εμπιστοσύνη μετατράπηκαν σε λέξεις χωρίς υπόσταση» σημειώνει.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «η έλλειψη ρευστότητας τα τελευταία δύο χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την ανακοπή των θετικών ρυθμών ανάπτυξης που είχαν διαφανεί. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η Κομισιόν είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016, το κλείσιμο των τραπεζών, που τελικά οδηγήθηκαν σε ανακεφαλαίωση, συνέβαλε σε ένα σκηνικό ύφεσης κατά 0,2% το 2015 και στασιμότητας το 2016».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!