Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΚΕΕ Σημαντικές βελτιώσεις στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητάνε τα επιμελητήρια

«Το πλαίσιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ήταν ένα βήμα θετικό», τόνισε απόψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε ωστόσο τροποποιήσεις και ενεργό ρόλο των επιμελητηρίων στο εγχείρημα.

Τα βασικά αιτήματα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) περιλαμβάνουν να δοθεί ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να τεθούν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καταχρηστικής εκμετάλλευσης της διαδικασίας από συστηματικούς κακοπληρωτές, και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, με δεδομένο ότι θα προκύψει ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων προς διαχείριση.

«Θα πρέπει - ανέφερε ο κ. Μίχαλος - να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο σχέδιο, ώστε να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο του νόμου Κατσέλη, στο πλαίσιο του οποίου εκκρεμούν ήδη περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ και οι ημερομηνίες εκδίκασης υποθέσεων φθάνουν ως το 2032».

Ζήτησε, τέλος, να αναλάβουν τα επιμελητήρια το ρόλο του διαχειριστή και επόπτη της διαδικασίας, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή ενός κρίσιμης σημασίας νομοθετικού πλαισίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!