Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Κατατέθηκαν οι τροπολογίες με τα τελευταία προαπαιτούμενα

Κατατέθηκαν στη βουλή οι πέντε τροπολογίες με τα τελευταία προαπαιτούμενα στη Διεθνή Σύμβαση "Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο"

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν αφορούν:

1) τη μετάθεση για την 1/1/2023 από την 1/1/2022 που ισχύει, της έναρξης αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων βάσει των οριζόμενων συντελεστών (δηλαδή του ΑΕΠ και του δείκτη τιμών καταναλωτή).

Με βάση την αιτιολογική της έκθεση από τον κρατικό προϋπολογισμό προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης για το οικονομικό έτος 2022 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από την μετάθεση κατά ένα ακόμα έτος του χρόνου αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων.

2) το χρόνο αποκατάστασης των συλλογικών δραπαγματεύσεων

Με το ισχύον πλαίσιο οι αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και επεκτασιμότητας βρίσκονται σε επ' αόριστον αναστολή, καθώς αυτή συνδέεται με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Με την προτεινόμενη διάταξη, η αναστολή των αρχών επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής καθώς προβλέπεται πως η αναστολή θα ισχύσει έως την 20.8.2018 υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

3) τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 με αναδιατύπωση τη διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 15 του Ν. 4472/2017

Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη αντικατάσταση δεν μεταβάλλεται η ουσία της ρύθμισης σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αυτή, όμως, κρίνεται αναγκαία, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, για λόγους σαφέστερης διατύπωσης και ασφάλειας δικαίου.

4) τη χρηματοδότηση των κομμάτων

5) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την υπόψη τροπολογία προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1.Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή, προσαρμόζονται δε ανάλογα οι επιμέρους ρυθμίσεις του Κώδικα για την πρόοδο της διαδικασίας του πλειστηριασμού μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του υπερθεματιστή.

2.Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του οποίου αυτός είναι μέλος. Μέρος δε του ανωτέρω ποσού που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, αποδίδεται από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙΚ.), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

3.Επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, με την οποία καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος καθορισμού, επιμερισμού, είσπραξης και απόδοσης του τέλους χρήσης των συστημάτων, αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης και του μέρους αυτού που αποδίδεται στο ΤΑ.Χ.ΔΙΚ. καθώς κα κάθε άλλο συναφές θέμα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!