Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Στο 109,2 υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάιο στην Ευρωζώνη

Ηπιότερος είναι ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη (109,2, καταγράφοντας πτώση κατά 0,5 μονάδες) και στην ΕΕ (109,7, καταγράφοντας πτώση κατά 1 μονάδα), όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μικρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη οφείλεται, κυρίως, στην πτώση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου, παρόλο που η εμπιστοσύνη στη βιομηχανία, τις κατασκευές και τους καταναλωτές παρέμεινε σταθερή σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) σημείωσε άνοδο τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, στη Γαλλία (+1,5) και στην Ισπανία (+0,5), ενώ κατέγραψε πτώση στην Ιταλία (-0,9), τη Γερμανία (-1,5) και την Ολλανδία (-2,1).

Στην Ελλάδα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 93,2, καταγράφοντας πτώση κατά 1,7 μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!