Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Καταβολή αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικών λογαριασμών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19-05-2017


Δελτίο Τύπου

Καταβολή αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικών λογαριασμών

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου 2017, με την οποία καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!