Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Ν. 4467/2017 Διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, τελών κυκλοφορίας. Ολοκλήρωση κωδικοποίησης βάσης νομοθεσίας Forin.gr

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4467/2017 με τίτλο "Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις.". 

Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις διατάξεις σχετικά με το χρόνο υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, την καταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, τις δηλώσεις μετάταξης αγροτών, τα όρια των αγροτικών επιδοτήσεων για τους σκοπούς του ΦΠΑ και την άρση ακινησίας οχημάτων. Περιλαμβάνει επίσης τη διάταξη για την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων έως και την 30ή Ιουνίου 2017.

Αναλυτικότερα, υπενθυμίζεται ότι με τις εν λόγω διατάξεις ρυθμίζεται πλέον γενικά ως καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2016 και επόμενων, η 30η Ιουνίου του αμέσως επόμενου κάθε φορά έτους

Επίσης, μεταβολές επέρχονται στον τρόπο καταβολής του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων. Ειδικότερα, με τις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας, δίνεται η δυνατότητα στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες να καταβάλλουν τις δόσεις του φόρου τμηματικά από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης, προκειμένου να αποσυνδεθεί η υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Παράλληλα, περιορίζεται ο αριθμός των δόσεων από 8 σε 6, κατ' ανώτατο όριο. 

Παράλληλα, με τις διατάξεις αυτέςρυθμίζεται το ζήτημα της υποβολής των δηλώσεων έναρξης ή μεταβολών για την υποχρεωτική ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. από 1.1.2017. Οι δηλώσεις αυτές δύναται να υποβάλλονται πλέον έως και 12.5.2017. Τυχόν πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής που επιβλήθηκαν στις δηλώσεις έναρξης ή μεταβολών για την υποχρεωτική ένταξη αγροτών από 01.01.2017 στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. διαγράφονται ή επιστρέφονται, κατά περίπτωση,

Επίσης, ορίζεται ότι στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις για την ένταξη των αγροτών στο ειδικό ή στο κανονικό καθεστώς, ειδικά και μόνο για το φορολογικό έτος 2017 θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ποσά των επιδοτήσεων που έλαβαν οι αγρότες εντός του προηγούμενου φορολογικού έτους και αφορούν μόνο το έτος 2016 και όχι τυχόν ποσά αναδρομικών επιδοτήσεων που αφορούν παλαιότερα έτη.

Τέλος, με τις διατάξεις αυτές, παρέχεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ι.Χ. εντός του έτους 2017 με την μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους. 

Μπορείτε να διαβάσετε το νόμο 4467/2017 στο σύνολό του, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προστέθηκε στη βάση νομοθεσίας του Forin.gr, πατώντας εδώ.

Σας ενημερώνουμε επιπλέον ότι όλες οι μεταβολές που επέφερε ο νόμος αυτός στους κωδικοποιημένους νόμους της βάσης Νομοθεσίας του Forin.gr έχουν καταχωρηθεί στη βάση νομοθεσίας του Forin.gr και με τον τρόπο αυτό, όλοι οι νόμοι της βάσης Νομοθεσίας του Forin.gr είναι ενημερωμένοι, ακριβώς όπως ισχύουν, μετά και τη δημοσίευση του νόμου αυτού. 

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ για τη συνδρομητική Τράπεζα Φορολογικής Πληροφόρησης του Forin.gr.

Οι συνδρομητές του Forin.gr μπορούν να δουν αναλυτικά τις διατάξεις που μεταβλήθηκαν σε κάθε έναν κωδικοποιημένο νόμο της βάσης νομοθεσίας του Forin.gr πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

[Αλλαγές που επήλθαν στους κωδικοποιημένους νόμους της βάσης νομοθεσίας του Forin.gr]

Οι μεταβολές παρουσιάζονται όπως, ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως:.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ για τις συνδρομητικές υπηρεσίες του Forin.gr.

Διαβάστε στις συχνές ερωτήσεις του Forin.gr εδώ τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τις μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας στο Forin.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!