Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Δημοσιοποίηση οικονομικών καταστάσεων σε σχέση με την ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 
Ν.Π.Δ.Δ. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 
Τμήμα Περιοδικής Πληροφόρησης 

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2017 
Αρ. Πρωτ.: 761 
Προς: Εταιρίες με κινητές
αξίες εισηγμένες
στο Χρηματιστήριο Αθηνών 

Θέμα: Δημοσιοποίηση οικονομικών καταστάσεων σε σχέση με την ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο 

Από τον έλεγχο δημοσιοποίησης των εξαμηνιαίων οικονομικών εκθέσεων της περιόδου που έληξε την 30.06.2016 των εταιριών με κινητές αξίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (εφεξής «εκδότες») διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εκδότες δημοσιοποίησαν την εν λόγω έκθεση με καθυστέρηση από την ημερομηνία έγκρισής της από το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Συναφώς σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 της απόφασης 8/754/14.4.2016 «Ειδικά Θέματα Περιοδικής Πληροφόρησης βάσει του ν. 3556/2007» του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «Στο πλαίσιο των οριζόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου 21 του ν.3556/2007, οι εκδότες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται η χωρίς διακρίσεις πρόσβαση στις οικονομικές καταστάσεις και η δημοσιοποίησή τους, χωρίς υπαίτια βραδύτητα από την έγκρισή τους από το διοικητικό συμβούλιο». 

Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ.1, άρθρο 17 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 «Κάθε εκδότης ενημερώνει το κοινό όσο το δυνατόν συντομότερα σχετικά με προνομιακές πληροφορίες οι οποίες αφορούν άμεσα τον εν λόγω εκδότη». 

Επισημαίνεται δε ότι, οι οικονομικές εκθέσεις/οικονομικές καταστάσεις συνιστούν προνομιακές πληροφορίες και επομένως οι εκδότες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να εξασφαλίζεται η δημοσιοποίησή τους χωρίς υπαίτια βραδύτητα και πάντως σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την έγκρισή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παρακολουθήσει την ορθή εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων κατά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2016. 

Για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 

Ιλιάννα Κούρκαφα 

Προϊσταμένη Διεύθυνσης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!