Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μοσκοβισί Η Επιτροπή έλαβε εντολή από το Eurogroup για ένα «ισορροπημένο πακέτο» μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

«Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ο ίδιος δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μετρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

Παραπέμπτοντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας. «Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup, με προοπτική και αυτήν την ξεκάθαρη εντολή σ' ένα θετικό πνεύμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!