Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1177/4-6-1998 Αποστολή μηχανογραφικών καταστάσεων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων έτους 1996, προς έλεγχο

YΠOIK 1067980/3086/3408/0014/ΠOΛ. 1177/4.6.1998 Αποστολή μηχανογραφικών καταστάσεων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων έτους 1996, προς έλεγχο

I. AΠOΣTOΛH MHXANOΓPAΦIKΩN KATAΣTAΣEΩN ME ENΔEIΞEIΣ A`, B` KAI Γ` ---------------------------------------------------------------------

Υστερα από μηχανογραφική επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν με βάση τους ανά τρίμηνο υποβληθέντες ανακεφαλαιωτικούς πίνακες ενδοκοινοτικών παραδόσεων από επιχειρήσεις άλλων κρατών - Μελών κατά τη χρονική περίοδο από 1/1 - 31/12/1996 και των προσωρινών δηλώσεων των αντίστοιχων φορολογικών περιόδων, που υπέβαλαν οι ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, συντάχθηκαν τρείς μηχανογραφικές καταστάσεις, τις δύο πρώτες εκ των οποίων σας στέλνουμε για έλεγχο ενώ την τρίτη για συμπλήρωση στοιχείων.

1. Αναλυτική κατάσταση A ------------------------

H κατάσταση αυτή περιλαμβάνει τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις που πραγματοποίησαν οι έλληνες υποκείμενοι κατά το έτος 1996, όπως αυτές προκύπτουν με βάση τους τριμηνιαίους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες, που υπέβαλαν οι προμηθεύτριες επιχειρήσεις των άλλων K-M και τις αντίστοιχες προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A. έτους 1996, που υποβλήθηκαν από τις ελληνικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Σημειώνεται ότι, στις εν λόγω καταστάσεις περιλαμβάνονται μόνο εκείνοι οι υποκείμενοι για τους οποίους βρέθηκε διαφορά μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου δραχμών (1.000.000 δρχ.) μεταξύ των δηλωθέντων ποσών συνολικά και για τα 4 τρίμηνα του έτους 1996.

Στην κατάσταση αυτή εμφανίζονται για κάθε ένα φορολογούμενο τα ακόλουθα στοιχεία:

O AΦM, η επωνυμία, η διεύθυνση

Στήλη 1η: Το τρίμηνο που έγιναν οι αποκτήσεις.

Στήλη 2η: Το K-M από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Στήλη 3η: H ένδειξη στην οποία εμφανίζονται

* Οταν στο εξωτερικό δηλώνεται ότι η παράδοση στην ελληνική επιχείρηση αφορούσε εργασίες facon.

** Οταν η ενδοκοινοτική παράδοση δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Στήλη 4η: H αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων εκφρασμένη στο νόμισμα της χώρας προέλευσης των αγαθών (Σημειώνεται ότι οι αξίες των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων από την Ιταλία είναι εκφρασμένες σε χιλιάδες λιρέττες).

Στήλη 5η: H αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων (της στήλης 4) εκφρασμένη σε δραχμές ανά τρίμηνο και για το σύνολο του έτους. Σημειώνεται ότι η μετατροπή των ποσών της στήλης 4 σε δραχμές έγινε με τη χρησιμοποίηση της μικρότερης ισοτιμίας της τιμής πώλησης συναλλάγματος για κάθε χώρα προέλευσης και συνολικά ανά τρίμηνο με τους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες των κοινοτικών προμηθευτών.

Στήλη 6η: H αξία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων για κάθε ένα από τα τέσσερα τρίμηνα του έτους 1996 καθώς και για το σύνολο του έτους, όπως αυτή δηλώθηκε με τις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A. από την ελληνική επιχείρηση.

Στήλη 7η: H προκύψασα διαφορά (απόκλιση) μεταξύ των στηλών 5 και 6 η οποία αφορά την τριμηνιαία και ετήσια διαφορά μεταξύ των ποσών των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων, που δηλώθηκαν από τους έλληνες αγοραστές με τις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A. και εκείνων που δηλώθηκαν από τους κοινοτικούς προμηθευτές τους με τους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων.

EΠIΣHMAINETAI ότι όταν υπάρχει αστερίσκος(*) στο δεξιό μέρος του ετήσιου ποσού ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που δηλώθηκαν από τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις προσωρινές τους δηλώσεις (στήλη 6) το KEΠYO εκτιμά ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα λανθασμένης συμπλήρωσης των κωδικών 341, 342 και 343 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων από τους υποκειμένους στο φόρο, καθώς επίσης και των αντίστοιχων κωδικών των προσωρινών δηλώσεων.

2. Αναλυτική κατάσταση B ------------------------

H αναλυτική αυτή κατάσταση περιλαμβάνει τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις έτους 1996 με βάση τις ανά μήνα υποβληθείσες προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A. όπως αυτές καταχωρήθηκαν από το KEΠYO.

Συγκεκριμένα στην κατάσταση αυτή εμφανίζονται τα ακόλουθα στοιχεία:

_ AΦM ελληνικής επιχείρησης.

_ H εγγραφή της εν λόγω Ελληνικής Επιχείρησης στο μητρώο VIES (με την ένδειξη VIES) ή μόνο στο μητρώο Φ.Π.A. (με την ένδειξη Φ.Π.A.).

_ Επωνυμία.

_ Διεύθυνση.

Σε στήλες εμφανίζονται:

Στήλη 1η: H ημερομηνία υποβολής της προσωρινής δήλωσης από την ελληνική επιχείρηση.

Στήλη 2η: H ΔOY παραλαβής της προσωρινής δήλωσης.

Στήλη 3η: Το ποσό (σε δραχμές) της ενδοκοινοτικής απόκτησης που δηλώθηκε στις προσωρινές δηλώσεις, ανά φορολογική περίοδο. Επισημαίνεται ότι στην τελευταία σειρά της στήλης αυτής εμφανίζεται το συνολικό ετήσιο ποσό που δηλώθηκε στις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A.

Σημείωση: H κατάσταση B αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα για τον κατά τρίμηνο έλεγχο της κατάστασης A. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη αναζήτηση των δεδομένων και των δύο καταστάσεων.

3. κατάσταση Γ --------------

H κατάσταση αυτή αποτελεί προεκτυπωμένο έντυπο το οποίο περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία ανά φορολογούμενο:

_ AΦM Ελληνικής Επιχείρησης.

_ Ετήσιο δηλωθέν ποσόν ενδοκοινοτικών αποκτήσεων στις προσωρινές δηλώσεις Φ.Π.A. από την εν λόγω Ελληνική Επιχείρηση.

_ Ετήσιο δηλωθέν ποσόν ενδοκοινοτικών παραδόσεων από τους κοινοτικούς προμηθευτές της αγοράστριας επιχείρησης.

_ Διαφορά μεταξύ των δύο παραπάνω ποσών.

Σε στήλες εμφανίζονται:

Στήλη 1η: Το τρίμηνο κατά το οποίο διενεργήθηκαν οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Στήλη 2η: Το κράτος - Μέλος εις το οποίο είναι εγκατεστημένοι οι κοινοτικοί προμηθευτές της ελληνικής επιχείρησης.

Πιθανές αιτίες της υφιστάμενης διαφοράς:

1. Ετεροχρονισμένη εγγραφή στην περιοδική δήλωση.

2. Λανθασμένη καταχώρηση στο VIES από ξένο οίκο.

3. Λανθασμένη ή μη διάτριση των στοιχείων της προσωρινής δήλωσης από το KEΠYO.

4. Μη δήλωση από το φορολογούμενο της συναλλαγής.

5. Απόκτηση μεταφορικού μέσου ιδιώτη με χρήση επαγγελμ. AΦM.

6. Λανθασμένη συμπλήρωση της προσωρινής δήλωσης από τον φορολογούμενο.

7. Αλλες αιτίες (περιγραφή από τον ελεγκτή).

ΠPOΣOXH: ξταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος συμπληρώνεται από τη ΔOY η κατάσταση Γ, η οποία αποστέλλεται στη συνέχεια στη 14η Δ/νση, γραφείο VIES, FAX 3637156, αφού καταγραφεί η αιτία της υφιστάμενης διαφοράς.

II. ANTIKEIMENO KAI ENEPΓEIEΣ EΛEΓXOY -------------------------------------

1. Ενέργειες: Με την παραλαβή των συναποστελλομένων καταστάσεων πρέπει να προβείτε στη διενέργεια προσωρινού ελέγχου των υποκειμένων, που αναγράφονται στην κατάσταση "A", λαμβάνοντας υπόψη και τα βοηθητικά στοιχεία της κατάστασης "B".

O έλεγχος αυτός θα συνίσταται, κατ` αρχήν, αν το ποσόν των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που αναγράφεται στη στήλη 6 της κατάστασης "A" (αθροιστικά ανά τρίμηνο) και στην κατάσταση "B" (αναλυτικά ανά φορολογική περίοδο), συμφωνεί με τα ποσά των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που πράγματι προκύπτουν από τα αντίγραφα των προσωρινών δηλώσεων που υποβλήθηκαν κατά το έτος 1996. Για τη συμφωνία του ποσού αυτού θα λαμβάνονται υπόψη και ποσά που προκύπτουν από τυχόν υποβληθείσες εκπρόθεσμες ή τροποποιητικές προσωρινές δηλώσεις που αφορούν την παραπάνω χρονική περίοδο.

2.1. Για τη διεξαγωγή του ελέγχου θα συγκεντρωθούν τα παραστατικά στοιχεία (τιμολόγια) των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων ανά χώρα προέλευσης, θα ελεγχθεί, κατ` αρχήν, η ημερομηνία έκδοσής τους ώστε να διαπιστωθεί ποιό συγκεκριμένο τρίμηνο του έτους 1996 αφορούν, ανεξάρτητα από την ημερομηνία καταχώρησής τους στα βιβλία του υποκειμένου.

Οταν στα παραστατικά αυτά στοιχεία η αξία αναγράφεται σε ξένο νόμισμα, θα μετατρέπεται σε δραχμές, σύμφωνα με την ελαχίστη ισοτιμία της τιμής πώλησης συναλλάγματος του τριμήνου (βλέπε συνημμένα Πίνακα Ισοτιμιών) μέσα στο οποίο εκδόθηκε το κάθε παραστατικό. Στη συνέχεια θα αθροιστούν οι αξίες σε δραχμές όλων των παραστατικών, κατά χώρα και τρίμηνο. Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί σε ποιά ή σε ποιές χώρες και σε ποιό τρίμηνο, υπάρχει απόκλιση. Το άθροισμα αυτό, που θα είναι εκφρασμένο σε δραχμές, θα συγκριθεί με τα επί μέρους κατά χώρα συνολικά ποσά της στήλης 5 της κατάστασης A.

2.2. Στη συνέχεια θα συγκρίνετε το ανά τρίμηνο άθροισμα της στήλης 5 της κατάστασης A (δηλαδή το σύνολο των δραχμοποιημένων ενδοκοινοτικών παραδόσεων των κοινοτικών προμηθευτών του συγκεκριμένου τριμήνου) με το σύνολο της στήλης 6 της ίδιας κατάστασης (δηλαδή με το σύνολο των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων που δηλώθηκαν από την επιχείρηση με τις προσωρινές δηλώσεις του ίδιου τριμήνου). Στον έλεγχο αυτό θα χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά στοιχεία τα δεδομένα της κατάστασης B τα οποία είναι εκφρασμένα σε δραχμές ανά φορολογική περίοδο.

2.3. οστερα από τις συγκρίσεις που θα πραγματοποιηθούν με βάση τα αναφερόμενα στις προηγούμενες παράγραφους 2.1. και 2.2. εφόσον διαπιστωθούν διαφορές, θα συμπληρωθεί, ανά χώρα το συνημμένο υπόδειγμα 2, το οποίο θα αποστέλλεται μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στη 14η Δ/νση Φ.Π.A. Τμήμα A - Γραφείο VIES στους αριθμούς 01-3637156 και 01-3637103.

Σημειώνεται ότι, με το ως άνω υπόδειγμα θα ζητούνται από τη Δ/νσή μας σχετικές πληροφορίες για τις αγορές που πραγματοποίησε ο συγκεκριμένος φορολογούμενος από συγκεκριμένο K-M κατά το οικείο τρίμηνο που διαπιστώθηκε η απόκλιση.

2.4. ξταν η Δ.O.Y. λάβει από την Υπηρεσία μας, την απάντηση στο πιό πάνω ερώτημά μας, θα καλεί το φορολογούμενο να αιτιολογήσει την απόκλιση που διαπιστώθηκε στις δηλωθείσες ενδοκοινοτικές αποκτήσεις που πραγματοποίησε από τους συγκεκριμένους προμηθευτές. Εάν ο φορολογούμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες αποκλίσεις θα συμπληρώνεται κατά περίπτωση το έντυπο 049 A ή B Φ.Π.A. "Δελτίο ελέγχου Φ.Π.A. ενδοκοινοτικών συναλλαγών" με τα υπάρχοντα στον έλληνα αγοραστή παραστατικά. Στη θέση "παρατηρήσεις" του ως άνω εντύπου θα αναγράφεται κατά τρίμηνο το σύνολο της αξίας των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων του έλληνα αγοραστή από τον συγκεκριμένο προμηθευτή, "σύμφωνα με τα στοιχεία των στηλών 4 και 5 της κατάστασης "A" και η απόκλιση η οποία υπάρχει στο νόμισμα της χώρας προέλευσης των αγαθών. Το δελτίο αυτό θα αποστέλλεται στη 14η Δ/νση Φ.Π.A. και στους ίδιους όπως παραπάνω αριθμούς FAX σύμφωνα με την AYO 1109959/9048/0014/ΠOΛ. 1309/21-9-93.

2.5. Στην περίπτωση, που ο υποκείμενος στο φόρο αρνηθεί, ότι πραγματοποίησε, συνολικά ή μερικά, την απόκτηση αγαθών με βάση τα επιπλέον ή τα με διαφορετική αξία στοιχεία θα του ζητείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/86. Με την δήλωση αυτή ο φορολογούμενος θα βεβαιώνει ότι δεν απέκτησε από τους συγκεκριμένους προμηθευτές (των οποίων θα αναγράφεται ο AΦM και το πρόθεμα της χώρας τους) τα αγαθά που αναφέρονται στα στοιχεία αυτά ή ότι η αξία αυτή δεν ήταν η αναγραφόμενη στην κατάσταση A. κατά την υποβολή της δήλωσης αυτής, θα γνωστοποιείται στον φορολογούμενο ότι αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης N. 1599/86 που θα υποβάλλει, θα κοινοποιηθεί, διά μέσου της αρμόδιας Φορολογικής Αρχής του K-M εγκατάστασης του προμηθευτή από τον οποίο αρνείται ότι πραγματοποίησε την απόκτηση αγαθών ή ότι δεν απέκτησε τα αγαθά αυτά, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στην κατάσταση αξίες.

H υπεύθυνη αυτή δήλωση, αφού πρωτοκολληθεί, θα λαμβάνεται οπωσδήποτε υπόψη κατά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου.

Φωτοτυπία του "Δελτίου Παροχής Πληροφοριών Φ.Π.A. ENΔOKOINOTIKΩN ΣYNAΛΛAΓΩN" έντυπο Φ.Π.A. 049 A ή 049 B με την καταγραφή στη θέση "Παρατηρήσεις εκείνων των συναλλαγών που αγνοεί ο φορολογούμενος ή διαφοροποιούνται οι αξίες τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωσή του, καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης, θα αποστέλλονται στη 14η Δ/νση Φ.Π.A. Τμήμα A Γραφείο VIES μέσω FAX, αναγράφοντας (όταν υπάρχει) τον αριθμό πρωτοκόλλου καθώς και τον αριθμό φακέλλου του σχετικού εγγράφου που σας διαβίβασε με fax το Γραφείο VIES, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να διαβιβαστούν στην αρμόδια φορολογική αρχή του προμηθευτή για περαιτέρω ενέργειες.

O οίκος του εξωτερικού θα υποχρεωθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές της χώρας του να καταβάλει τον αναλογούντα Φ.Π.A. στη χώρα του, εκτός αν μπορέσει να αποδείξει ότι τα αγαθά παραλήφθηκαν από τον έλληνα αγοραστή, οπότε στην περίπτωση αυτή, ο έλληνας αγοραστής θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

2.6. Σε περίπτωση που από την απάντηση που θα λάβουμε από το K-M, προς το οποίο απευθύνεται το αίτημα παροχής πληροφοριών, προκύπτει συμφωνία με τα παραστατικά της ελληνικής επιχείρησης θα συντάσσεται έκθεση ελέγχου και η υπόθεση θα τίθεται στο αρχείο χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

2.7. Εάν οι δηλωθείσες από την Ελληνική Επιχείρηση ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, με βάση τα παραστατικά του προμηθευτή, που επιδείχθηκαν κατά τον έλεγχο, υπολείπονται κατά 1.000.000 τουλάχιστον αυτών που δηλώθηκαν από τον κοινοτικό προμηθευτή, σύμφωνα με τις αξίες που καταγράφονται στις στήλες 4 και 5 της κατάστασης A, τότε θα γνωστοποιείται το γεγονός αυτό στην 14η Δ/νση Φ.Π.A. Τμ. A Γραφείο VIES μέσω fax.

Στην περίπτωση αυτή, εάν διαπιστωθεί ότι η διαφορά οφείλεται σε στοιχεία που δεν επέδειξε κατά τον έλεγχο ή σε μη καταχώρηση ορισμένων από αυτά στα βιβλία της ή στην ανακριβή καταχώρησή τους τότε θα καλείται ο φορολογούμενος να υποβάλει συμπληρωματική προσωρινή δήλωση Φ.Π.A., για τη φορολογική περίοδο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η απόκλιση καθώς και συμπληρωματική εκκαθαριστική δήλωση.

Ειδικά στις περιπτώσεις που την ενδοκοινοτική απόκτηση την πραγματοποίησαν πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους και δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση και κατά συνέπεια δεν κατέβαλαν τον οφειλόμενο φόρο, θα συντάσσεται προσωρινή πράξη προσδιορισμού Φ.Π.A. και θα βεβαιώνεται ο αναλογών φόρος με τις ανάλογες προσαυξήσεις και πρόστιμα όπως προβλέπεται από τα άρθρα 47 και 48 του ν. 1642/86 όπως ισχύει.

Εξυπακούεται ότι, στις ανωτέρω περιπτώσεις θα συντάσσεται και σχετική έκθεση K.B.Σ. και θα επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 έως 34 του π.δ. 186/92 περί K.B.Σ. ή του άρθρου 5 του N. 2523/97, κατά περίπτωση.

2.8. Σε περίπτωση που η επιχείρηση, έχει παραλείψει να υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση έναρξης ή μεταβολής, ώστε να εγγραφεί στο μητρώο ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES) πρέπει να την καλέσετε να υποβάλει εκπρόθεσμη δήλωση επιβάλλοντάς της τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 1 του άρθρου 48 του ν. 1642/86 πρόστιμα.

III. ENEPΓEIEΣ ΠPOΙΣTAMENΩN Δ.O.Y. ----------------------------------

Oι Προϊστάμενοι των Δ.O.Y. παρακαλούνται, μετά την περαίωση της ελεγκτικής διαδικασίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα (το αργότερο εντός δύο (2) μηνών) να γνωστοποιήσουν στην Yπηρεσία μας (Δ14 Γραφ. VIES) τα αποτελέσματα ελέγχου που θα διενεργήσουν με βάση την παρούσα εγκύκλιο για κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση της κατάστασης Γ.

H κατάσταση αυτή (Γ) αφού συμπληρωθεί θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία μας, στη Δ/νση Μητρώου Τμήμα Γ` και στη Δ/νση ΣEΦE/Τμ. B`.

Επισημαίνεται ότι επειδή η παραπάνω προθεσμία είναι δεσμευτική λόγω των υποχρεώσεών μας προς την Ευρωπαϊκή λνωση, οι Προϊστάμενοι των Δ.O.Y. και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων Φ.Π.A. πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην εκτέλεση της παρούσας εγκυκλίου. Μετά δε την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, να αποστείλουν άμεσα την κατάσταση Γ συμπληρωμένη με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Oι κ. Επιθεωρητές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση και πιστή εφαρμογή της.

IV. Επισημάνεις KEΠYO ---------------------

Προκειμένου να γίνει ορθή χρήση των δεδομένων των ως άνω καταστάσεων το KEΠYO επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Τα στοιχεία των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων όπως αυτά δηλώθηκαν από τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις των λοιπών κρατών μελών, (στήλες 4 και 5 της κατάστασης A) αφορούν τα δεδομένα του έτους 1996 καθώς και τις τυχόν διορθώσεις που έγιναν σε αυτά μέχρι 10/12/1997.

2. Τα ποσά τα οποία εμφανίζονται στην στήλη 6 της κατάστασης A, καθώς και στην κατάσταση B και αφορούν τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις έτους 1996 με βάση τις ανά μήνα υποβληθείσες προσωρινές περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.A. προέρχονται από την καταχώρηση από το KEΠYO του κωδικού 341 της περιοδικής δήλωσης ή του κωδικού 01 της προσωρινής δήλωσης Φ.Π.A. κατά περίπτωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή καταχώρηση από το KEΠYO των ως άνω στοιχείων είναι η σωστή συμπλήρωση από τους φορολογούμενους του κωδικού 007 (ημερολογιακή περίοδος) της περιοδικής δήλωσης.

YΠOΔEIΓMA 2

NOMAPXIA ________ Δ.O.Y. ________

ΠPOΣ τη ΔIEYΘYNΣH 14η Φ.Π.A. TMHMA A` - Γραφείο V.I.E.S.

AITHMA XOPHΓHΣHΣ ANAΛYTIKΩN ENΔOKOINOTIKΩN AΠOKTHΣEΩN ΦOPOΛOΓOYMENΩN APMOΔIOTHTAΣ MAΣ ------------------------------------------

A.Φ.M. EΛΛHNA ΦOPOΛOΓOYMENOY (αγοραστή): EL __________

* Tυχόν παρατηρήσεις σχετικά με τα στοιχεία που συμπληρώνονται στο παρόν υπόδειγμα, αναφέρονται στη δεύτερη σελίδα

Τόπος ____ Hμερομηνία _____

O ΠPO_ΣTAMENOΣ THΣ Δ.O.Y.

T.Σ.

YΠOΓPAΦH

....................................................................... ....................................................................... .......................................................................

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!