Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΔΕΛ Ζ ΚΦΑΣ 1138861 ΕΞ 2015 Παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την παρακολούθηση των παραλαμβανόμενων και αποστελλόμενων αποθεμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ 
ΤΜΗΜΑ Ζ'
ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ 
ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 
(Κ.Φ.Α.Σ.) 
Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 10 
Ταχ. Κωδ.:101 84 Αθήνα 
Πληροφορίες: Γκαραβέλας Α. 
Τηλέφωνο:210 3610030 
FAX:210 3615052 
E-Mail:d.elea7@inofadm.gr  

Αθήνα, 26/10/2015 

Αρ. Πρωτ: ΔΕΛ Ζ ΚΦΑΣ 1138861 ΕΞ 2015 

ΠΡΟΣ:

Θέμα: «Παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την παρακολούθηση των παραλαμβανόμενων και αποστελλόμενων αποθεμάτων» 

Απαντώντας στην από 18.09.2015 αίτησή σας με την οποία μας ζητάτε διευκρινίσεις επί ηλεκτρονικής έκδοσης παραστατικού διακίνησης και συγκεκριμένα εάν απαιτείται η επίδειξη εκτυπωμένου του σχετικού δελτίου διακίνησης (αποστολής) ή αρκεί η επίδειξη του με ηλεκτρονικά μέσα. Επί του ερωτήματος σας, θέτουμε υπόψη σας τα εξής: 

Όπως έχει διευκρινιστεί με την παρ. 5.8.6.1ης ΠΟΛ.1003/31 12.2014; για την έκδοση, σε ηλεκτρονική μορφή, του στοιχείου διακίνησης αποθεμάτων, εφαρμόζονται αναλογικά τα αναφερόμενα στα άρθρα 14 και 15 του ν.4308/2014 {Ε.Λ.Π.), περί ηλεκτρονικού τιμολογίου και αυθεντικότητας, ακεραιότητας και αναγνωσιμότητάς του. 

Περαιτέρω, το στοιχείο διακίνησης αποθεμάτων ως συνοδευτικό στοιχείο διακίνησης μπορεί να βρίσκεται, κατά τη διάρκεια της διακίνησης, σε οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης σε ηλεκτρονική μορφή, με δυνατότητα ανάγνωσης στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί από το φορολογικό έλεγχο, ενώ στον αντισυμβαλλόμενο μπορεί να παραδίδεται, ομοίως, σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή. 

Με βάση τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι απαιτείται να υπάρχει δυνατότητα ανάγνωσης, από τον φορολογικό έλεγχο, του συνοδευτικού στοιχείου διακίνησης, η οποία, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, μπορεί να πραγματοποιείται με επίδειξη εκτυπωμένου του στοιχείου διακίνησης αποθεμάτων.

Ακριβές Αντίγραφο    
Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς
Τμήματος Διοίκησης
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΛΕΒΑΚΟΥ 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!