Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. Επιστολή προς Γ.Γ.Δ.Ε. για αποκλίσεις διορθωτικών ΜΥΦ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666    
www.efeeth.gr,  e-mail:  efeethe@otenet.gr      
ΠΡΟΣ ΤΟΝ   
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 
κ. Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ 
Θεσσαλονίκη  23/11/2016 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  
1) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ  
2) Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η) ΤΜΗΜΑ Β΄  
3) Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. (14η) ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ - Β΄ 
4) Γ.Γ.Π.Σ 
5) Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (e - εφαρμογές) ΤΜΗΜΑ Β΄ 
6) ΠΟΦΕΕ 
7) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΠΟΦΕΕ
Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,       

Σχετικά με τις καταστάσεις φορολογικών στοιχείων που υποχρεούνται να υποβάλουν για την διασταύρωση πληροφοριών όσοι έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 14 του Ν.4174/2013, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:      

Σύμφωνα με την  ΠΟΛ.1022/7.1.2014 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι παραπάνω υπόχρεοι πρέπει μέχρι την 30/11/2016 για τις καταστάσεις του έτους 2015 και μέχρι την 30/4 στα επόμενα έτη να υποβάλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις για την διόρθωση των αποκλίσεων των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων.      

Ο εντοπισμός των αποκλίσεων αυτών στην σχετική ηλεκτρονική σελίδα  της ΓΓΠΣ είναι εξαιρετικά δυσχερής και χρονοβόρος με αποτέλεσμα οι λογιστές-φοροτεχνικοί των λογιστικών γραφείων και των επιχειρήσεων που επωμίζονται την σχετική εργασία να αναλώνουν πάρα πολύ χρόνο, με το συνεπαγόμενο οικονομικό κόστος, αναζητώντας τις αποκλίσεις ανάμεσα σε χιλιάδες καταχωρήσεις πελατών και προμηθευτών οι οποίες μπορεί να είναι σωστές ή να έχουν απόκλιση κάτω από 100,00€ ανά ΑΦΜ, ή να έχουν μεγαλύτερη απόκλιση,  οπότε στην τελευταία περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να τις διορθώσουν.      

Προτείνουμε λοιπόν να τροποποιηθεί από την ΓΓΠΣ η σχετική σελίδα των αποκλίσεων και να προστεθεί φίλτρο όπου να μπορεί ο υποβάλλων την δήλωση να επιλέγει για να δει μόνο τις εγγραφές που χρειάζονται διόρθωση, δηλαδή αυτές που έχουν απόκλιση πάνω από 100,00€.      

Αυτό θα διευκόλυνε την διαδικασία και θα εξοικονομούνταν χιλιάδες εργατοώρες, σε μια εποχή που οι  λογιστές-φοροτεχνικοί και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και θα συντελούσε τα μέγιστα στην μείωση της γραφειοκρατίας για τις εν λόγω δηλώσεις.      

Παρακαλούμε να ενεργήσετε σχετικά με το θέμα το συντομότερο, αφού πλησιάζει η 30η Νοεμβρίου που είναι και καταληκτική ημερομηνία για τις διορθώσεις των αποκλίσεων στις καταστάσεις του έτους 2015.         

Τέλος εάν ο χρόνος δεν επαρκεί για να λυθεί το εν λόγω θέμα και μέχρι να διευθετηθεί τεχνικά, θα μπορούσατε να δώσετε ανάλογη παράταση για την διόρθωση των αποκλίσεων έτους 2015.  

Με τιμή 

Για το Δ.Σ.               

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!