Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Γ.Γ.Δ.Ε. Συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές. 

Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών. 

Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 92.958 συμψηφισμοί, που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή. 

Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6.755.798 ευρώ. Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα. 

Άμεσα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, που αφορά σε φορολογούμενους, που έχουν τουλάχιστον δύο αρρύθμιστες οφειλές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!