Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ευνοϊκή ρύθμιση για τα τιμολόγια που εκδόθηκαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τα τιμολόγια που εκδόθηκαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Αλιφιεράκης, κατά τη συνήθη επιχειρηματική πρακτική και λόγω του πανικού που επικράτησε εκείνη την περίοδο, πολλά τιμολόγια εξοφλήθηκαν με μετρητά, με συνέπεια να μην αναγνωρίζονται ως φορολογικά εκπιπτόμενες δαπάνες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλεί τον κ. Σταθάκη να παρέμβει, ώστε να επεκταθεί η ευνοϊκή ρύθμιση για το σύνολο των τιμολογίων που εκδόθηκαν σε όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας και εξοφλήθηκαν χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, καθώς και για όλα τα τιμολόγια που εκδόθηκαν μετά την τραπεζική αργία, αλλά προπληρώθηκαν μερικώς ή ολικώς βάση συμβολαίου στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

«Δεδομένου άλλωστε, ότι η εξόφληση τιμολογίων μεγάλου ποσού, με μετρητά στο διάστημα της τραπεζικής αργίας, ούτως ή άλλως θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου και επαλήθευσης από άλλα στοιχεία και δεδομένα, πιστεύουμε ότι μια τέτοια ρύθμιση μόνο ευεργετικές επιπτώσεις, θα είχε στην αγορά» καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!