Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μίχαλος Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του «ακατάσχετου» λογαριασμού της επιχείρησης

"Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του «ακατάσχετου» λογαριασμού της επιχείρησης περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων.."

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σχετικά με το θέμα επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του επαγγελματικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η θέση των επιμελητηρίων είναι να περιλαμβάνονται σε αυτό το λογαριασμό μόνο οι βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων, δηλαδή μισθοδοσία, ενοίκιο, λογαριασμοί δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων "ώστε να μην εφευρεθούν νέα εξοδολόγια" όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει με θετικό τρόπο την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου αλλά περιμένει από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για τον τρόπο εφαρμογής του καθώς "όσες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων στις διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!