Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σύμπτωση απόψεων του οικονομικού επιτελείου και φορέων της αγοράς για τον "ακατάσχετο λογαριασμό"

Με συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, στον τρόπο λειτουργίας του Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού μέσω του οποίου θα γίνονται οι συναλλαγές με κάρτες, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, και των εκπροσώπων των φορέων της αγοράς.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία επί των αρχών του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το οποίο στοχεύει στην επέκταση των συναλλαγών με κάρτες ( μέσω POS) και άλλων μορφών συναλλαγών μέσω του Ιντερνέτ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού στον οποίο θα εισέρχονται τα έσοδα του κάθε επαγγελματία ή επιχείρησης από τις συναλλαγές μέσω POS, τα έσοδα από τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου καθώς και ποσά που θα καταθέτει ο υπόχρεος για την πληρωμή υποχρεώσεων του.

Μέσω του λογαριασμού αυτού και με πάγια εντολή που θα δίνεται από τον κάτοχο του κάθε μήνα θα εξοφλούνται οι φορολογικές του υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών καθώς και οι οφειλές που θα έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής.

Από την πλευρά των εμπόρων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είχε ήδη καταθέσει σχετικό υπόμνημα σχετικά με τη δημιουργία και τα οφέλη για το δημόσιο από την λειτουργία του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Οριστικές αποφάσεις που θα αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του λογαριασμού αναμένεται να υπάρξουν σε επόμενες συσκέψεις προκειμένου το σχέδιο να παρουσιασθεί στους εκπροσώπους των Θεσμών που έως τώρα προέβαλαν αντιρρήσεις στην ενεργοποίησή του.

Στη σύσκεψη από την πλευρά των φορέων της αγοράς τέθηκε και το θέμα της επανενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όσους την έχασαν λόγω των πολύ αυστηρών όρων που προέβλεπε. Το θέμα αναμένεται να τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!