Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Η φορολογία στα ακίνητα να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα

Η φορολογία στα ακίνητα να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων, επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας στη δήλωσή του αναφέρει: «Ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, το επισημάναμε από την αρχή. Ότι ο συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύει το φορολογικό βάρος, επίσης. Πλέον, όμως, αυτό που ζει φέτος η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο».

Παράλληλα, τονίζει ότι «με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο για πολλούς ιδιοκτήτες. Το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούμε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα. Το ζητούμενο είναι η φορολογία στα ακίνητα πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!