Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 ετών 2010 και επόμενων με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο «Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουάριου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης 9ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις» παρατείνεται έως 30.11.2016 η προθεσμία υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) ετών 2010 και επομένων.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία, όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Αιτιολογική έκθεση 

Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται η προθεσμία που είχε παρασχεθεί στους φορολογουμένους να υποβάλουν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων, με μειωμένους στο μισό τους σχετικούς πρόσθετους φόρους ή τα πρόστιμα για τα οποία θα απαιτηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογούμενων στις Δ.Ο.Υ., προκειμένου να απεικονίσουν ορθά την περιουσιακή τους κατάσταση, δεδομένου ότι όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά στοιχεία, υπάρχουν σοβαρά λάθη στην περιγραφή των ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο ορθός υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Προτεινόμενη ρύθμιση

Αρθρο...

Παράταση προθεσμίας

1. Η προθεσμία που ορίζεται στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 9 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005 (Α' 312) παρατείνεται μέχρι και τις 30.11.2016.

2. Τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο ισχύουν από 29.7.2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!