Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Έλεγχος

ΠΟΕ - ΔΟΥ Επιτόπιοι έλεγχοι ενόψει θερινής περιόδου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52 - ΤΗΛ:2310286789 - FAX:2310275347 - 54 635 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.eforiakos.com , email:info@eforiakos.com 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ 

Θεσσαλονίκη, 22-07-2016 
Αριθμ. Πρωτ : 64 

ΠΡΟΣ: 1) Αν. Υπουργό Οικονομικών 
κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα 

2) Γενικό Γραμματέα 
Δημοσίων Εσόδων 
κ. Πιτσιλή Γεώργιο 

3) Αν. Προϊστάμενο Γενικής 
Δ/νσης Φορολογικής 
Διοίκησης 
κ. Σαΐτη Ευθύμιο 

4) Προϊστάμενο Φορολογικής 
Περιφέρειας Θεσσαλονίκης 
κ. Κουτμερίδη Ευστάθιο 

KOIN: ΠΟΕ-ΔΟΥ 

ΘΕΜΑ: Επιτόπιοι έλεγχοι ενόψει θερινής περιόδου 2016 

Κατόπιν του υπ’ αρ. πρωτ. ΦΟΡ. ΠΕΡ. ΘΕΣ. 1110746 ΕΞ 2016/2107-2016 και της σχετικής απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των προληπτικών - επιτόπιων ελέγχων: 

1. Εκπαίδευση των εφοριακών υπαλλήλων στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και στις ιδιαίτερες ανάγκες των προληπτικών ελέγχων. 

2. Παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και μεταφορικών μέσων στις Δ.Ο.Υ. Α' και Α'-Β' τάξεως. Δε θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση οι συνάδελφοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα και να πληρώνουν ξανά από την τσέπη τους τις βενζίνες των μετακινήσεων. 

3. Υποστήριξη από την Δ.Ο.Υ. καθ’ όλη την διάρκεια των ελέγχων, με την παραμονή στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. «Προϊσταμένου Υπηρεσίας», τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες καθώς και το Σάββατο και την Κυριακή, λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα επιθετικότητας των ελεγχομένων, που καθιστά τους προληπτικούς ελέγχους επικίνδυνους για την σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων. 

4. Αποζημίωση με υπουργική απόφαση για κάθε υπάλληλο 8,00 € καθαρά για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας και για κάθε ώρα εργασίας το Σάββατο και την Κυριακή, πέρα από την αποζημίωση που προβλέπεται από το μισθολόγιο και το δικαίωμα για πενθήμερη εργασία (ρεπό). 

5. Προπληρωμή αποζημίωσης για τα έξοδα μετάβασης των υπαλλήλων στους τόπους των ελέγχων. 

6. Προγραμματισμό των συνεργείων ελέγχων τουλάχιστον σε δεκαπενθήμερη βάση με σεβασμό στο δικαίωμα των υπαλλήλων για ανάπαυση και λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη προγραμματισμένες κανονικές άδειες του προσωπικού. 

ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΜΕΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Κούπκας Μιχάλης
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Ράπτου Όλγα

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!