Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ Ενημερωτική ανακοίνωση προς τους εμπόρους για τα νέα πρόστιμα που αφορούν στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων

"Η έκδοση απόδειξης δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση", σημειώνει σε ενημερωτική ανακοίνωσή της προς τα μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και εφιστά την προσοχή του εμπορικού κόσμου για τα νέα πρόστιμα που αφορούν στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων.

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, με το νέο σύστημα προστίμων, από σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, το ελάχιστο πρόστιμο θα είναι 250 ευρώ για υπόχρεους τήρησης απλογραφικού συστήματος και 500 ευρώ για όσους έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικού συστήματος ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται.

Η συνομοσπονδία επισημαίνει ακόμη ότι "δεν περισσεύουν λεφτά στις εμπορικές επιχειρήσεις για μικρά ή μεγάλα πρόστιμα!".

Η ΕΣΕΕ στο ενημερωτικό σημείωμά της προς τα μέλη της κάνει λόγο για «αλα καρτ» διόρθωση των προστίμων, καθώς εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει στην αδυναμία επιβολής προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων σε επαγγελματίες οι οποίοι απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, μεταξύ των οποίων οι γιατροί αλλά και επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ.

Ακόμη σημειώνει ότι η διάταξη η οποία κατατέθηκε στη Βουλή συναρτά την επιβολή προστίμου με την μη έκδοση ή λήψη ανακριβούς στοιχείου για πράξη η οποία επιβαρύνεται με ΦΠΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο πράξεις οι οποίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Οι διατάξεις της τροπολογίας ορίζουν ότι σε περίπτωση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου ή λήψης ανακριβούς στοιχείου για πράξη που επιβαρύνεται με ΦΠΑ επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο ή επί της διαφοράς αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!