Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης εταιρικής σφραγίδας από τις τράπεζες

Να εφαρμόζουν τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς παρεκκλίσεις, το άρθρο 3, παράγραφος 12 του ν. 4156/2013, με το οποίο καταργείται η υποχρέωση χρήσης εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή/και διαχείρισης εταιρειών ζήτησε με επιστολή του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή τη διάταξη μειώνεται σημαντικά το διοικητικό βάρος για τις επιχειρήσεις, ιδίως κατά το στάδιο της σύστασής τους, όταν καλούνται να ανοίξουν εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης, αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, μέσω του οποίου παρέχεται μία ιδιαίτερα εύχρηστη διαδικασία αναζήτησης του νόμιμου εκπροσώπου μίας εταιρείας.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχουν διαπιστώσει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας εξακολουθούν να ζητούν τη σφράγιση πράξεων ή στοιχείων που καταθέτουν σε αυτά εκπρόσωποι εταιρειών με τη σφραγίδα του νομίμου εκπροσώπου. Αυτή η πρακτική, που έρχεται σε αντίθεση με τη σχετική διάταξη του ν. 4156/2013, έχει επισημανθεί και από την Παγκόσμια Τράπεζα ως διοικητικό βάρος, στο πλαίσιο των σχετικών ετήσιων μετρήσεων για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα (έκθεση Doing Business)».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Παπαδεράκης υπενθύμισε στα πιστωτικά ιδρύματα την υποχρέωσή τους να μην απαιτούν τη χρήση εταιρικής σφραγίδας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη θετική ανταπόκριση όλων των τραπεζικών καταστημάτων στην προσπάθεια μείωσης των διοικητικών βαρών που αντιμετωπίζουν, ιδίως, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!