Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΔ

Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο θα δημοσιοποιηθούν τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.
 
Απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος καταλόγισε στο υπουργείο Οικονομικών «άρνηση να αποκαλύψει τα ονόματα 270.000 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων», ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι τον καλούν να παρανομήσει δημοσιοποιώντας στοιχεία πολιτών οι οποίοι καλύπτονται από τον νόμο. Ο νόμος -όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης- ψηφίστηκε επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαγορεύει τη δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.
«Δεν έχετε τη βούληση» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, ζητώντας από τον κ. Αλεξιάδη να αλλάξει τον νόμο, αν αυτός εμποδίζει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων. Σε κάθε περίπτωση ζήτησε να φέρει τα ονόματα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του βουλευτή να έχει πρόσβαση στα στοιχεία που ζητεί, ανεξαρτήτως προβλέψεων νόμου.
 
«Παλιότερα είχαν έρθει ονόματα προς γνώση βουλευτών» συμπλήρωσε και ο επερωτών βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, προαναγγέλλοντας ανάλογη πρωτοβουλία και προς το Προεδρείο ώστε να λάβει γνώση η Βουλή.
 
«Δεν έχουμε να φοβηθούμε και να κρύψουμε τίποτα, δημοσιοποιούμε και δίνουμε στοιχεία για τα πάντα», είπε ο κ. Αλεξιάσης, προαναγγέλλοντας τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών -που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων- για χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Έθεσε ταυτοχρόνως το ερώτημα «για αυτούς που καταγγέλλουν την κυβέρνηση», γιατί δεν φώναζαν μέχρι τον Νοέμβριο του 2014, σε προεκλογική περίοδο, να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών τα χρέη. «Γιατί τώρα η πίεση και όχι τότε;», προσέθεσε.
 
Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής και ζήτησε να δοθεί πολιτική απάντηση «ποιος και γιατί έκρυψε την λίστα Λαγκάρντ το 2010, το 2011 το 2012;».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!