Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση με το νέο ΓΓΔΕ κ. Πιτσιλή

Την ΠΕΜΠΤΗ 18.2.2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών όλης της ΓΓΔΕ με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική. Ο κ. Πιτσιλής, αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, δήλωσε ότι προσβλέπει στην καλή συνεργασία και θεωρεί ότι όλοι μαζί πρέπει να λειτουργούμε σαν ομάδα.

Δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν επιμέρους συναντήσεις με την κάθε Ομοσπονδία και ζήτησε να υποβληθούν γραπτώς τα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο ξεχωριστά .

Στον ελάχιστο χρόνο που διήρκησε η συνάντηση (περίπου 40 λεπτά) και στην οποία συμμετείχαν 12 εκπρόσωποι εργαζομένων θέσαμε τα παρακάτω θέματα :

1. Συνδρομή του ΓΓΔΕ στην επίσπευση των προσλήψεων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
Δεσμεύτηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

2. Λειτουργία των ΥΕΔΔΕ μετά την μεταφορά των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων μας έκανε γνωστό ότι γίνονται ενέργειες από μέρους του για την μεταφορά της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής από το ΣΔΟΕ προς την ΓΓΔΕ και δήλωσε ότι θα επιδιώξει να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια του ΣΔΟΕ προκειμένου να λειτουργήσουν σύντομα οι ΥΕΔΔΕ.

3. Να λειτουργήσουν άμεσα οι ΥΕΔΔΕ Καλαμάτας, Κέρκυρας, Ρόδου και Μυτιλήνης και να επαναλειτουργήσει ως υποδιεύθυνση η ΥΕΔΔΕ Λαμίας. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα αφού ενημερωθεί.

4. Αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργήθηκαν στις τοποθετήσεις συναδέλφων κατά την μεταφορά των οργανικών θέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ .
Απάντησε ότι θα γίνουν διορθώσεις στις τοποθετήσεις. 5. Οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις περιοχές που καταργήθηκε το ΣΔΟΕ χωρίς αντίστοιχα να μεταφερθούν όλοι στη ΓΓΔΕ, όπως Πάτρα, Λάρισα κ.λ.π.
Δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μεταφορά τους, αρκεί να μην απαιτηθεί να φύγουν αντίστοιχα κάποιοι από την ΓΓΔΕ προς το ΣΔΟΕ. 6. Διαπιστώθηκε η πάγια θέση της ΠΟΕ – ΔΟΥ στην επιλογή των προϊσταμένων με διαφανή, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, και τήρηση μιας διαδικασίας που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απάντησε ότι είναι δεδομένο ότι θα διασφαλιστεί η διαδικασία και συμπλήρωσε ότι το γνωμοδοτικό συμβούλιο που είχε θεσπίσει η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου εκτίμησε πως ήταν προς θετική κατεύθυνση ωστόσο δήλωσε ότι μπορεί να βελτιωθεί η διαδικασία με την καθιέρωση γραπτής δοκιμασίας multiple choice. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι η ΓΓΔΕ πρέπει να εξαιρείται από την διαδικασία επιλογής θέσεων ευθύνης που θα ισχύει για το υπόλοιπο δημόσιο.

7. Διαβιβάσθηκε το αίτημα του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων για συνάντηση, με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για την μεταστέγαση υπηρεσιών της ΓΓΔΕ στο κτίριο ΚΕΡΑΝΗ .
Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι δεν θα μετακινηθεί καμία υπηρεσία πριν ο ίδιος εξετάσει το θέμα και πεισθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!