Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναβαθμίζει το γραφείο της στην Αθήνα, συστήνοντας ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα και η οποία θα αναλάβει να ανανεώσει τις σχέσεις της με τις ελληνικές τράπεζες και να διερευνήσει τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο Νίκολας Τζένετ.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση και τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Ο κ. Χόγιερ τόνισε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται εντατικά για τη χώρα μας σε μια προσπάθεια αναζήτησης επενδύσεων, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και άλλων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της έρευνας.

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ και επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν, στις οποίες περιλαμβάνεται η μετεξέλιξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) σε έναν φορέα-ομπρέλα για τη διαχείριση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η διεύρυνση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IFG) για τη χρηματοδότηση του μετοχικού κεφαλαίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι, μέχρι τον Μάρτιο του 2016, θα έχει ετοιμαστεί ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και αναφέρθηκε, επίσης, στο υπό ίδρυση Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων και θεσμών, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτικές προσπάθειες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!