Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1088/7-3-1997 Κοινοποίηση της αριθ.Δ.1540-55-5.12.96 EΔYO σχετικά με τα θαλαμηγά σκάφη αναψυχής που έχουν καταβάλει τον Φ.Π.A. σε άλλη χώρα της E.E.

YΠOIK 1029995/1057/363/0014/ΠOΛ. 1088/7.3.1997

κοινοποίηση της αριθ.Δ.1540/55/5.12.96 EΔYO σχετικά με τα θαλαμηγά σκάφη αναψυχής που έχουν καταβάλει τον Φ.Π.A. σε άλλη χώρα της E.E.

Σας κοινοποιούμε την με αριθμ. Δ. 1540/55/5.12.96 εγκύκλιο που εκδόθηκε μετά από συνεργασία των Τελωνειακών Διευθύνσεων 18ης Τελών, Oικον. Συστημάτων, της 17ης Δασμολογικής και της 14ης Δ/νσης Φ.Π.A. σχετικά με την χορήγηση Δελτίων κίνησης και τον έλεγχο των δικαιολογητικών στα μεταχειρισμένα θαλαμηγά σκάφη αναψυχής που έρχονται στη χώρα μας, ανεξάρτητα από τη σημαία του ξένου κράτους που φέρουν και τα οποία αποδεδειγμένα έχουν καταβάλλει Φ.Π.A., σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής λνωσης, κατά την αγορά τους, για ενημέρωσή σας.

Αρ. Πρωτ. Δ. 1540/55/5.12.96

Σχετικά με τα θαλαμηγά σκάφη αναψυχής που έχουν καταβάλει τον Φ.Π.A. σε άλλη χώρα της E.E.

Με αφορμή αναφορές Τελωνειακών Αρχών, σχετικά με μεταχειρισμένα σκάφη αναψυχής που έρχονται στη χώρα μας ανεξάρτητα από τη σημαία του ξένου κράτους που φέρουν και τα οποία αποδεδειγμένα έχουν καταβάλλει το Φ.Π.A. σε άλλη χώρα της E.E. κατά την αγορά τους, σας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα παραπάνω σκάφη έχουν καταβάλλει τον αναλογούντα Φ.Π.A. σε άλλη χώρα της E.E. και δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 1642/86, όπως ισχύει, δεν απαλλάσσονται από το φόρο αυτό κατά την αγορά τους από τον πωλητή, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στο αρμόδιο Τελωνείο πιστοποιητικό της Τελωνειακής ή Φορολογικής Αρχής του κράτους καταβολής του, από το οποίο να προκύπτει επιπλέον ότι ο πωλητής ή ο αγοράστης δεν έτυχε έκπτωσης ή επιστροφής του φόρου για το συγκεκριμένο σκάφος.

Εξυπακούεται ότι, όταν ο πωλητής είναι πρόσωπο μη υποκείμενο στο φόρο (ιδιώτης) εγκατεστημένο σε άλλο κράτος μέλος, δεν απαιτούνται τα παραπάνω δικαιολογητικά εφόσον από τα σχετικά έγγραφα νηολόγησης επ` ονόματι του πωλητή ή από σχετική βεβαίωση του νηολογίου της χώρας προέλευσης, αποδεικνύεται η ιδιότητα του πωλητή.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών αυτών και εφόσον αποδεικνύονται τα παραπάνω αναφερόμενα, θα χορηγείτε για τα εν λόγω σκάφη Δέλτιο κίνησης αορίστου ισχύος για την ελεύθερη διακίνησή τους στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς την κατάθεση άλλου Τελωνειακού παραστατικού. Οσον αφορά τα ως άνω χορηγούμενα Δελτία κίνησης εφαρμογή έχουν τα οριζόμενα στην αρ. Δ. 181/3/ 2.2.83 EΔYO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!