Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με οικονομικούς φορείς, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου συναντήθηκε χθες, 15 Σεπτεμβρίου, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κας Σαββαΐδου για ορισμένα προβλήματα του κλάδου, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων επί αυτών. 

Ειδικότερα συζητήθηκαν: 

  • Η δραστηριότητα των παράνομων καταλυμάτων, τα οποία συστηματικά φοροδιαφεύγουν και πλήττουν όχι μόνο τα δημόσια έσοδα αλλά και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. 
  • Η υποχρεωτική χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας για την εξόφληση αγορών άνω των 150 ευρώ σε τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές. 
  • Ο καθορισμός των κριτηρίων κατάργησης σταδιακά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ των νησιών. 
  • Η επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο. 
  • Η δυνατότητα παροχής παράτασης για το ζήτημα της έκπτωσης των επισφαλών απαιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το οποίο ήδη έχει ρυθμιστεί με σχετική εγκύκλιο (ΠΟΛ 1170/2015). 
  • Ο σχεδιασμός αντισταθμιστικών μέτρων ενίσχυσης των προορισμών που δέχονται το τελευταίο διάστημα κύματα προσφύγων και μεταναστών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!