Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

Θετική η ΕΣΕΕ στη θεσμοθέτηση των "Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων"

Σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα, θεωρεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας το νομοσχέδιο «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις» που θα εισάγει στο Εθνικό μας Δίκαιο σχετική Κοινοτική οδηγία.
"Οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν φοβόμαστε το καινούριο, το καλύτερο, φοβόμαστε το λάθος στις αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών και ευτυχώς σε αυτό το σχέδιο νόμου και την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων δεν φαίνεται να υπάρχει λάθος" όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της Η ΕΣΕΕ.

Τα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα είναι ένα υποσύνολο των Διεθνών Προτύπων, που μπορούν να συνδέσουν καλύτερα τα λογιστήρια των ελληνικών και των ξένων επιχειρήσεων και να λειτουργήσουν ως εργαλείο εξωστρέφειας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως δεν επέρχεται μεταβολή της λογιστικής καθημερινότητας από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σχέδιο λογαριασμών του ΕΓΛΣ και δεν υποχρεώνονται να αλλάξουν τη λοιπή λογιστική τους οργάνωση, ούτε να επιβαρυνθούν με επιπλέον δαπάνες, από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμος πίνακας αντιστοίχισης του σχεδίου λογαριασμών του νομοσχεδίου με τις νέες λογιστικές καταστάσεις. Επίσης, δεν θα είναι απαραίτητη η επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία, αφού η χρήση και η δυνατότητα απομείωσής τους θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Οδηγίας.

"Είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις των Επιτροπών της Βουλής, όπου τα περισσότερα κόμματα και όλοι οι φορείς συμφωνούν στην εφαρμογή της προαιρετικής εναρμόνισης των ελληνικών λογιστικών προτύπων και εισαγωγής τους στο προθάλαμο των Διεθνών προτύπων, χωρίς αναβολή" όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Παρουσίαση των νέων ελληνικών λογιστικών προτύπων» την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 στο μέγαρο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ (6ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι Κωνσταντίνος Καραμάνης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ. κ. Ευθύμιος Σαΐτης, πρ. προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιβλίων και Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, Παναγιώτης Βρουστούρης, ορκωτός λογιστής, Βασίλειος Καμπάνης, εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΦΕΕ, Αντώνης Μουζάκης, εκπρόσωπος ΕΣΕΕ και Κωνσταντίνος Μανούσος, εκπρόσωπος ΟΕΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!