Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Να σταματήσει η ε(ν)φιαλτική βαρβαρότητα

ΠΟΕ ΔΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 105 62 ΑΘΗΝΑ  
ΤΗΛ.: 210-3622707 • 
FAX: 210-3638782
www.poedoy.gr • 
e-mail: poedoy@poedoy.gr 
Αθήνα 15-9-2014 
Αρ. πρωτ. 580 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 

Η Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) για μια φορά ακόμη, επισημαίνει, σχετικά με την εφιαλτική βαρβαρότητα που προκαλεί ο ΕΝΦΙΑ: 

1. Από την εποχή του χαρατσιού της ΔΕΗ και μετέπειτα του ΕΝΦΙΑ, είχαμε προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που θα δημιουργούσε η άδικη φορολογική πολιτική που επιλέχθηκε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. 

2. Στη διάρκεια συζήτησης - ψήφισης του ΕΝΦΙΑ στη Βουλή, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι το κυρίαρχο ζήτημα δεν ήταν τα όποια «λάθη» αλλά ότι όλος ο νόμος ήταν ένα ΛΑΘΟΣ. Όταν νομοθετείς με βάση εισηγήσεις παχυλά αμειβόμενων παράκεντρων εξουσίας με πολιτική επιλογή να τσακιστεί η μικρή και μεσαία περιουσία και όχι μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών, καταλήγεις στα σημερινά αδιέξοδα. Δυστυχώς ούτε τότε εισακουστήκαμε. 

3. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Πρωθυπουργό, ότι πρέπει δηλαδή να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δημιούργησαν το πρόβλημα. Για τις ευθύνες αυτές ας ψάξει σε Υπουργούς, συμβούλους και σε όσους ψήφισαν στη Βουλή το έκτρωμα αυτό. Ο ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Αυτοί που τον αποφάσισαν και τον ψήφισαν, να αναλάβουν και τις ευθύνες και να μην ψάχνουν για «αποδιοπομπαίους τράγους» και για δήθεν «πειθαρχικές ευθύνες». Είναι προκλητικό να ψάχνουν για πειθαρχικές ευθύνες, βουλευτές που δεν αναλαμβάνουν τις βαριές πολιτικές τους ευθύνες! 

4. Δεν λαϊκίζουμε και σίγουρα αποδεχόμαστε την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να υπάρχουν δηλαδή δίκαιοι και αναλογικοί φόροι. Άλλο όμως αυτό και άλλο η στοχοποίηση και η ληστεία της ακίνητης περιουσίας μας. Δεν είναι δυνατό φορολογούμενος που έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ να πληρώνει μεγάλο ΕΝΦΙΑ και άλλος φορολογούμενος που έχει περιουσία σε αμοιβαία κεφάλαια 5.000.000 ευρώ (πραγματικής και όχι αντικειμενικής αξίας) να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Εμείς προτείνουμε φόρο στο σύνολο της περιουσίας (όχι μόνο στα ακίνητα!) με αφορολόγητο για την α' κατοικία, δίκαιη και αναλογική φορολογική κλίμακα, που θα μεταφέρει την φορολογική επιβάρυνση στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!