Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ : Ανοικτή επιστολή στον κ. Θεοχάρη

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ ; 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ 

κ. Θεοχάρη,  

Η θητεία σας στο Υπουργείο Οικονομικών, έχει συνδεθεί με τις πιο μαύρες σελίδες στα θέματα φορολογικής πολιτικής, διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών, κατάργησης στοιχειωδών  δικαιωμάτων μας σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. Έχει συνδεθεί με καταπάτηση κάθε έννοιας ηθικής και δεοντολογίας σε μια σειρά από ζητήματα. Με αυτή τη λογική είναι τουλάχιστον προκλητικό, να διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα την «Ηθική και δεοντολογία και καταπολέμηση της διαφθοράς στη Γ.Γ.Δ.Ε.» εσείς που με την τακτική, σας έχετε την ευθύνη (ή την συνευθύνη) για την υπάρχουσα κατάσταση .  

Εμείς αναμένουμε, να απαντήσετε επιτέλους σε ερωτήματα, τα οποία και γραπτά έχουμε καταθέσει, αλλά δεν απαντήσατε ποτέ : 

1.Για ποια καταπολέμηση διαφθοράς, μιλάτε όταν δεν έχετε λάβει κανένα σχετικό μέτρο και αρνείστε ακόμη και να κουβεντιάσετε, τις σχετικές ολοκληρωμένες προτάσεις που έχε  καταθέσει η Ομοσπονδία Εφοριακών στις 28.6.2012. 

2.Για ποια ηθική και δεοντολογία μιλάτε εσείς που προχωρήσατε σε απολύσεις προσωπικού από φορολογικές υπηρεσίες, σε επιθέσεις αστυνομικών εναντίον των συναδέλφων καθαριστριών, σε διακοπή του ρεύματος στην καθιστική διαμαρτυρία τους στην κ. Σερβίας, ακόμη και σε απαγόρευση πρόσβασής τους,  στα wc του υπουργείου; 

3.Για ποια ηθική και δεοντολογία, θα μιλήσετε στους φορολογούμενους, που υφίστανται την βαρβαρότητα της φορολογικής σας πολιτικής, της ταλαιπωρίας φορολογουμένων, λογιστών και εφοριακών από τις απίθανες πρωτοβουλίες – λάθη και παραλείψεις σας, την ίδια στιγμή που μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής έχουν βαλτώσει, παρά το ότι υπηρεσιακά στελέχη (με έγγραφά τους) σας έκαναν άλλες προτάσεις; Την ίδια στιγμή που μεγαλοφοροφυγάδες απολαμβάνουν ειδική νομική προστασία και μεταχείριση;  

4.Για ποια ηθική και δεοντολογία θα μιλήσετε στους εφοριακούς, που είναι έρμαια των αποφάσεών σας και για τους οποίους δεν ισχύουν τα ελάχιστα δικαιώματα αξιοκρατικών κρίσεων, διάφανων υπηρεσιακών μεταβολών και μετακινήσεων;  

5.Για ποια ηθική και δεοντολογία θα μας μιλήσετε, όταν αρνείστε μεθοδικά τον ουσιαστικό διάλογο για οτιδήποτε, μας λέτε ψέματα και μας παραπλανείτε; Έχετε καταργήσει τον ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο και τον έχετε αντικαταστήσει από την λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσομεν»! 

κ. Θεοχάρη      

Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο, τις επιδιώξεις και τις μεθοδεύσεις σας. Πρωτοστατείτε (μαζί και με την υπόλοιπη Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών) για να μην υλοποιηθούν δικαστικές αποφάσεις (Πρωτοδικείου και Αρείου Πάγου) στα θέματα των απολύσεων, γεγονός που αποδεικνύει την δεοντολογία σας απέναντι στη δικαιοσύνη. 

Είναι όμως ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων και των επιστημόνων που νομιμοποιούν (;) με την συμμετοχή τους, την καταστροφική πολιτική σας, να μην κρύβουν πίσω από βαρύγδουπους τίτλους, την ουσιαστική ταύτιση μαζί σας.                                              

29.5.2014      

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (ΠΟΕ –ΔΟΥ) 

1.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ  
2.ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ  
3.ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  
4.ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ  
5.ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ  
6.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!