Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ενιαίο φορολογικό συντελεστή εγγυημένο μέχρι το 2020 πρότεινε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚΕ, Ανρί Μαλός

Στην εξαγγελία ενιαίου φορολογικού συντελεστή (flat tax rate), εγγυημένου ως το 2020, θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα από την πρώτη έξοδό της στις αγορές, δεδομένου ιδίως ότι με βάση πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) σε δείγμα 100 εξαγωγέων, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν το φορολογικό καθεστώς ως το κυριότερο ζήτημα που τις απασχολεί.

Την παραπάνω πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Ανρί Μαλός.

Επίσης, ο κ. Λακασάς επεσήμανε ότι απαιτείται ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της Ελλάδος, με φορολόγηση της προσόδου του κεφαλαίου, κίνηση η οποία θα συνέβαλλε στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ο κ. Λακασάς σημείωσε ακόμη ότι κατά την περίοδο 2009-2013 οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν συνολικά κατά 57,1%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!