Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Οι δημόσιες επενδύσεις και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση εκτιμά το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

Στην εκτίμηση ότι οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2014 αλλά και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής δεν θα επαληθευθούν και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από τον κύκλο της ύφεσης το 2013 αλλά ούτε το 2014, προβαίνει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) σε κείμενο που δημοσιεύεται αυτό το μήνα στην έκδοση του Ινστιτούτου «Ενημέρωση» και υπογράφεται από τον οικονομολόγο Σπύρο Χρυσανθόπουλο.

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά επίσης, ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη σε παρατεταμένη ύφεση ενώ η «προσήλωση στη κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δημιουργεί συνθήκες αποεπένδυσης και παραγωγικής καθίζησης.

Έπειτα από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με τη σωρευτική μείωση του ΑΕΠ να προσεγγίζει το 25% και τη πρόβλεψη να υπερβεί το 26% στα τέλη του 2014, η ελληνική οικονομία αλλάζει αποκτώντας χαρακτηριστικά οικονομικής υπανάπτυξης επιστρέφοντας στα κοινωνικά και παραγωγικά επίπεδα του παρελθόντος.

Στην έκθεση αναφέρεται οτι ο Κρατικός Προυπολογισμός του 2014 είναι απαραίτητο να έχει πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση πόρων απο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και ότι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη και όχι στην δημοσιονομική πειθαρχία.

Τέλος, προτείνεται η «άμεση υλοποίηση προγράμματος εκτεταμένων δημόσιων επενδύσεων σε τομείς που η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά, όπως είναι οι υποδομές και τα δίκτυα, ώστε να ενισχυθεί η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα, να υπάρξει ώθηση στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!