ΕΥΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

  • Έναρξη
  • 04 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • Λήξη
  • 04 ΜΑΡΤΙΟΥ

Webinar – Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και πλατφόρμα MyDATA

• Εξελίξεις και διαδικασίες για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ με οδηγίες εφαρμογής
• Yποχρεώσεις επιχειρήσεων για διαβίβαση δεδομένων προς ΑΑΔΕ

 
Πότε; ΠΕΜΠΤΗ 4 Μαρτίου 2021 (16:00-21:00) – 5 ώρες
 Euepixeirein Webinar – εκπαίδευση μέσω της εφαρμογής Zoom.
Με Εισηγητή τον κ. Καλαμαρά Νικόλαο
 
Απευθύνεται σε:
Λογιστές, Φοροτεχνικούς,
Προϊσταμένους & Στελέχη Επιχειρήσεων (τμημάτων Οικονομικής Διοίκησης και Λογιστηρίου),
και σε κάθε στέλεχος ή ιδιώτη επιθυμεί να ενημερωθεί για την εφαρμογή στην πράξη των Ηλεκτρονικών Βιβλίων ΑΑΔΕ που θα ανατρέψει την καθημερινή λειτουργία των λογιστηρίων των επιχειρήσεων
 
Σκοπός Προγράμματος:
Mydata (my Digital Accounting and Tax Application) η νέα Ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Ένα μέτρο που εντάσσεται στο πλαίσιο ηλεκτρονικοποίησης όλων των συναλλαγών των επιχειρήσεων.
Πρόκειται για φορολογικά ηλεκτρονικά βιβλία (e-βιβλία) μέσω των οποίων θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία με φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος (Ε3), περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και λοιπούς φόρους και τέλη της κάθε επιχείρησης.
Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά στα Ηλεκτρονικά βιβλία που θα πρέπει να τηρούν παράλληλα με τα βιβλία τους, οι νομικές οντότητες και οι ατομικές επιχειρήσεις.
Όλες οι οδηγίες σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο (προϋποθέσεις και χρόνοι εφαρμογής)
 
 Θεματολογία Προγράμματος:
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά στα εξής :
Τι είναι η πλατφόρμα Mydata και τι θα παρακολουθεί;
Πόσα θα είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που την απαρτίζουν;
Τι θα εγγράφουμε στα ηλεκτρονικά βιβλία; Περιγραφή των τριών φάσεων εργασιών.
Τι θα περιλαμβάνουν οι τυποποιήσεις δεδομένων παραστατικών; Ανάλυση των 17 ειδών τυποποιήσεων.
Στους τρόπους διαβίβασης των συνόψεων.
Στις επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν την ειδική φόρμα καταχώρησης
Στο περιεχόμενο του αναλυτικού και του συγκεντρωτικού βιβλίου.
Στο πως θα αποκτάται και πότε θα εξασφαλίζεται ο ΜΑΡΚ;
Στους ρόλους  του εκδότη και του λήπτη των παραστατικών στη Mydata με παραδείγματα και εφαρμογές.
Στη ροή της διαδικασίας από τον εκδότη του παραστατικού μέχρι και τις συμφωνίες των αρχείων της Mydata με τα λογιστικά μας βιβλία.
Σε πρακτικές εφαρμογές της παραγωγικής λειτουργίας της πλατφόρμας, καθώς και αναφορά στις οντότητες που εξαιρούνται σύμφωνα με την Α 1138/2020
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων που αφορούν σχετικά θέματα. – Παραδείγματα για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων!
 

Περισσότερες πληροφορίες και Εγγραφή, στο κάτωθι link:
Webinar – Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και πλατφόρμα MyDATA

Συμμετοχή

Το σεμινάριο αυτό έχει ολοκληρωθεί!

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Θέμα Ομιλητής Ημερομηνία Ώρα  
Webinar – Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και πλατφόρμα MyDATA ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ 16:00 - 21:00

Τοποθεσία

Διαδικτυακό σεμινάριο

Διοργανωτής

Η εταιρία μας, αυτόνομα και σε συνεργασία με αξιόπιστους και έμπειρους συνεργάτες στον τομέα των οικονομικών, φοροτεχνικών, συμβουλευτικών, management & marketing υπηρεσιών δραστηριοποιείται στο χώρο των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων με θεματολογία:Λογιστικά – ΦορολογικάΕργασιακάΧρηματοοικονομικάManagement – Διοίκηση Επιχειρήσεων & ΠροσωπικούMarketing & Social MediaΠωλήσεις & Εξυπηρέτηση-Διαχείριση Παραπόνων ΠελατώνΔημόσιες Σχέσεις & Self-developmentΕξειδικευμένα θέματα Παροχές μαςΠροτεραιότητα μας: οι ανάγκες των συμμετεχόντων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις που επηρεάζουν τη δραστηριότητα τους.Στόχος μας: η έγκαιρη & έγκυρη ενημέρωση, η εξειδίκευση & κατάρτιση των συμμετεχόντων μας.Η ομάδα των έμπειρων & καταρτισμένων συνεργατών/εισηγητών μας & οι επίκαιρες/εξειδικευμένες θεματολογίες μας,  συμβάλλουν έτσι ώστε οι συμμετέχοντες μας να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση διαχείρισης & οργάνωσης, όχι μόνο σε επίπεδο εταιρίας ή δραστηριότητας αλλά και σε επίπεδο αυτοβελτίωσης.ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ: για την καλύτερη παρακολούθηση των συμμετεχόντων μας  και τη δυνατότητα ερωτήσεων-απαντήσεων, επεξηγήσεων και ενεργής συμμετοχής τους κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με τη συνεργασία του εισηγητή.Επιδότηση ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 0,45%: Μέσω των σεμιναρίων μας, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες, να επιμορφώσουν τα στελέχη τους, αξιοποιώντας την επιδότηση του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 0,45%. Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία υποβολής με έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, χωρίς επιβάρυνση της εταιρίας σας. Για σχετικές ...